preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > PRO TOUNJ
A kod nas...

Klokan je doskakutao u školu Tounj...

Autor: DARIA LJUBOBRATOVIĆ, KATARINA PRIBANIĆ, 2. 4. 2013.

...i to ne bilo kakav klokan, već "Klokan bez granica"... 

 

„Klokan bez granica“  u PŠTounj

 

I ove godine su učenici PŠ Lucije Capan sudjelovali u Međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“, koje se u cijelom svijetu održalo 21. 3. 2013. g.

 

Ukupno je sudjelovalo tridesetero učenika kroz tri skupine Ecoliers (IV. – V. r.), Benjamins  (VI. – VII. r.) i Cadets (VIII. r).

 

Učenici su rješavali 24 logička zadatka koji su poredani od lakših prema težima i različito bodovani, svaki zadatak ima pet ponuđenih rješenja od kojih je jedan točan. Vrijeme rješavanja je 75 minuta. Prije samog početka rješavanja svakog učenika dočeka poklon, kemijska olovka i mali kalendar s logom natjecanja i čokolada. 

 

U ovom natjecanju nema selekcije, eliminacije i finala, svi učenici su pozvani da sudjeluju bez obzira na predznanje ili uspjeh u školi. Ove godine se prijavilo 857 osnovnih škola u Republici Hrvatskog, broj natjecatelja i škola se svake godine povećava.

 

Prošle godine je u natjecanju sudjelovalo više od 6800000 učenika u 51 zemlji svijeta, što ovo natjecanje čini najvećim školskim natjecanjem svijeta.

 

Rezultati ovogodišnjeg natjecanja biti će objavljeni 9. svibnja 2013. g., a mi ih strpljivo i s nadom u dobre rezultate očekujemo.

 Nekoliko fotografija za vrijeme rješavanja... 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju