preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

A kod nas...

Želim stablo

Autor: Anita Poljak, 15. 12. 2017. 11:46

Dragi učenici, poštovani roditelji podržite našu školu na natječaju Želim stablo na kojem možemo osvojiti set za zalijevanje biljaka s kojim možemo nadograditi Micro:bit.

Prvih 100 škola sa najviše glasova osvaja nagradu: set za zalijevanje koji se sastoji od senzora za vlažnost i pumpice za vodu.

Svi koji žele podržati našu školu neka posjete stranicu: https://www.profil-klett.hr

 [više]

Edutorij - znanje na jednom mjestu

Autor: Anita Poljak, 14. 12. 2017. 19:55

U sklopu nacionalnog pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ kojeg pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja provodi Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet s partnerima, razvijeni su digitalni obrazovni sadržaji (DOS-ovi) za prirodoslovne predmete (kemija, biologija, fizika) i matematiku za 7. i 8. razred osnovnih škola te 1. i 2. razred srednjih škola, a dostupni su svim učenicima i učiteljima. Riječ je o ukupno šesnaest DOS-ova, od kojih svaki pokriva cijeli nastavni plan i program za određeni predmet i razred. 

 [više]

Univerzalna sportska škola

Autor: MAJA STOŠIĆ, 13. 12. 2017. 09:10

Polaznici Univerzalne sportske škole u Josipdolu prolaze program koji će im omogućiti razvoj, prije svega dječjih motoričkih, a potom i emocionalnih, psiholoških i socijalnih potencijala. Program nije usmjeren na stvaranje vrhunskih sportaša, već na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece gdje je važno istaknuti kako upravo Univerzalna sportska škola predstavlja temelj za stvaranje budućih vrhunskih sportaša.

 [više]

Uključili smo se u projekt Sat kodiranja (Hour of Code)

Autor: Anita Poljak, 7. 12. 2017. 08:26

Sat Kodiranja globalni je pokret kojeg čine deseci milijuna učenika u preko 180 zemalja. Mogu svi kodirati od 4 do 104 godine. Programiranje pomaže njegovanju vještine rješavanja problema, logike i kreativnosti. Projekt se ove godine održava u Tjednu informacijskih znanosti, od 4. do 10. prosinca 2017. Prvi puta ove godine u ovaj projekt uključili su se učenici područne škole u Tounju od 5. do 7. razreda i Mali informatičari iz 4. razreda. Obilježavanju globalnog događaja pod nazivom Hour of code/Sat kodiranja pridružili su se i učenici od 5.-8. razreda OŠ Josipdol. 
 
 [više]

Posjet starijima i nemoćnima

Autor: Josip Anušić, 15. 3. 2017. 22:21

Danas je bio tako lijep dan. Ne samo zbog sunca koje nas ugodno obasjalo i zagrijalo, već, još više nas je obasjao prijem i toplina korisnika usluga i Udomiteljskih obitelji za brigu o starijim i nemoćnima.
Posjet učenika 8.-og razreda iz OŠ Josipdol starijima i nemoćnima kod udomiteljskih obitelji Žanić i Rendulić 15.3.2017. u povodu nadolazećeg Dana škole Josipdol.

 [više]

Evakuacija

Autor: Anita Poljak, 8. 6. 2016. 08:20

U ponedjeljak je u školi Oštarije izvršena probna evakuacija učenika, učitelja i ostalog osoblja. Domar škole je obavijestio ravnateljicu o požaru koji je nastao u kotlovnici škole. Ravnateljica škole  poziva vatrogasce i daje nalog za evakuaciju. Školsko zvono  u 10,25 sati objavljuje početak. Prvi, drugi treći, a iza njih ostali razredi brzo, disciplinirano i veoma ozbiljno desnom stranom stepenica izlaze kroz glavni ulaz na školsko igralište. 

 

 [više]

Univerzalna sposrtska škola Vijest ima dokument u privitku

Autor: MAJA STOŠIĆ, 25. 5. 2016. 10:06

Učenici 3. i 4. razreda cijelu školsku godinu pohađaju satove univerzalne sportske škole pod stručnim vodstvom kineziologa  te stvaraju  naviku svakodnevnog  tjelesnog vježbanja, igraju se , uče osnovne oblike kretanja kao i osnovne elemente brojnih sportova (atletika, sportska gimnastika, rukomet, odbojka, košarka...).

 [više]

Webinar za ravnatelje osnovnih škola, članove upisnih povjerenstava i razrednike osnovnih škola

Autor: Anita Poljak, 24. 5. 2016. 10:21

U suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNet) te predstavnicima Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta za ravnatelje, članove upisnih povjerenstava i razrednike osnovnih škola organizira informativni webinar na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa učenika u prvi razred srednje škole.

 [više]

Pokaži svoj talent

Autor: Anita Poljak, 13. 5. 2016. 09:39

 [više]

Šah uz školu

Autor: ANITA Žanić Prebežić, 12. 5. 2016. 10:37

 Za sve one koji znaju, ali bi htjeli još više i za sve one koji ne znaju apsolutno ništa započela je s radom platforma za učenje šaha. Projekt „Šah uz školu" omogućuje učenicima osnovnih škola  učenje igranja šaha po modelu šahovske zaklade KCF (Kasparov Chess Foundation). Model se već primjenjuje u više zemalja, program sadrži nastavni plan za tri godine a moguće ga je provoditi pomoću knjiga ili pomoću računala. 

 [više]

Državno natjecanje " Čitanjem do zvijezda"

Autor: ANITA Žanić Prebežić, 12. 5. 2016. 10:05

 U petak 6. svibnja 2016. u Čakovcu u Međimurskoj županiji je odražano Državno natjecanje " Čitanjem do zvijezda". Tema ovogodišnjeg natjecanja je bila odrastanje, a za samo natjecanje učenici su trebali pročitati tri naslova naših književnika, Š.Storić: Poljubit ću je uskoro, možda, M. Gavran: Svašta u mojoj glavi i M. Matošec: Suvišan u svemiru.

Učenici se mogu natjecati tako da pišu pismeni ispit iz poznavanja ovih triju djela ili da izrade likovni plakat na temu odrastanje.

 [više]

Majčin dan

Autor: Anita Poljak, 6. 5. 2016. 16:15

Učenici 6. razreda izradili su video čestitke povodom Majčinog dana u alatu Moovly, alat je baziran na oblaku koji je namijenjen izradi animiranog sadržaja za razne tematike.

 [više]

Mexico u školi

Autor: Gordana Grubješić, 2. 5. 2016. 19:57

Učenici 6.a i 6. b OŠ "Josipdol" sa učiteljicom geografije Gordanom Grubješić učili su o državi Meksiko i nastavno gradivo povezali i izradili meksičku salatu koju su zatim degustirali. Bilo je i suza....ali ne zbog geografskih muka...već zbog luka...:) 

Fotogalerija

 [više]

Dan planeta Zemlje

Autor: Anita Poljak, 22. 4. 2016. 19:46

Pogledajte kako su učenici 6., 7. i 8. razreda na nastavi informatike obilježili Dan planeta Zemlje. Učenici 6. razreda pripremili su video uratke, učenici 7. razreda kvizove, a 8. razreda animacije.

inform@tionica@

 [više]

Književni susret s Bojanom Meandžijom

Autor: ANITA Žanić Prebežić, 14. 4. 2016. 11:06

Naša škola je dana 13. 4. 2016. ugostila mladu književnicu Bojanu Meandžiju koja je učenicima šestih, sedmih i osmih razreda predstavila svoj autobiografski roman Trči! Ne čekaj me... Radnja romana nas vraća u vrijeme Domovinskog rata kada autorica ima trinaest godina i umjesto da poput prave tinjeđerke uživa u životu, druženju s prijateljima, proslavi svog 13. rođendana, njezin svijet se svakim danom pomalo ruši i mijenja, nastupa vrijeme straha i panike.

 [više]

Upisi u srednju školu

Autor: Anita Poljak, 7. 4. 2016. 14:30

Poštovani učenici i roditelji

koristimo prigodu kako bismo Vas izvijestili da je s radom započeo internet portal „Upisi u srednju 2016./2017.“. Portal koji je u cijelosti posvećen tematici upisa u srednju školu, a namijenjen je osnovnoškolcima koji su pred upisom u srednju školu kao i njihovim roditeljima.     

Cilj portala je na jednom mjestu objediniti sve relevantne informacije o postupku upisa u srednju školu za narednu školsku godinu i učiniti ih dostupnim svim školarcima i njihovim roditeljima kako bi im olakšali i pojasnili postupak upisa.

http://upisi.weebly.com/

https://www.facebook.com/skolovanje.hr

 [više]

Dan škole

Autor: PETAR MALNAR, 22. 3. 2016. 09:00

Ozbiljnije nego ikada do sada penjali su se jedan za drugim na pozornicu u školskoj dvorani. Nikada manje treme nisam primijetio na njihovim licima ili možda više dobro ne vidim. Možda je najbolje da ne pišem više ovakve tekstove jer će čitatelji reći da sam previše subjektivan. Zbor s desne strane pozornice odradio je svoje. Klavijature mog prijatelja iz petog razreda samo su prele pod njegovim prstima. Svirao bih on i dulje ali su drugi u programu morali nastupiti. Lagana glazba kao podloga recitiranju, ostavljala je dobar dojam u dvorani.

Poseban doprinos cjelokupnoj svečanosti dali su učenik četvrtog i učenica trećeg razreda svojom gimnastičkom točkom i time oduševili sve prisutne.

 [više]

LIK 2016.

Autor: SNJEŽANA BROZINIĆ, Anita Poljak, 23. 2. 2016. 17:14

Ovogodišnje natjecanje iz likovne kulture bilo je vrlo zanimljivo, raznoliko i zahtjevno. Postavljena tema-poticaj bila je „Mediteran u meni“. Učenici su trebali u grafičkoj tehnici karton tiska osmisliti rad vezan za Mediteran, a to znači ideju izrezati iz kartona, nalijepiti na drugi karton, obojati i na kraju otisnuti. Trebali su se poštivati i postavljeni zadaci, kao što je toplo-hladni kontrast te pozitivni i negativni prostor plohe.

                Učenici čiji su radovi odabrani za županijsku izložbu su:

Josipdol  - Klara Marinić 6.r. i Valentina Bićanić 6.r.,

PŠ Oštarije- Doris Božičević 8.r., Anamarija Grdić 8.r., Lana Juričić 5.r. i Petra Žilić 8.r.,

PŠ Tounj  -Frančeska Brletić 6.r.,Ivan Vuković 8.r., Marija Juraić 8.r., Ksenija Fumić 7.r. i Lana Tomašković 6.r..

A sada šećer na kraju!

Rad učenice Lane Tomašković iz PŠ Tounj odabran je za državno natjecanje.

Bravo Lana!

Snježana Brozinić

 [više]

Infokup - županijsko natjecanje - 12. veljače 2016.

Autor: Anita Poljak, 18. 2. 2016. 11:34

19. siječnja 2016. godine u matičnoj školi održano je školsko natjecanje iz informatike Infokup na kojem su sudjelovali učenici sedmih i osmih razreda u kategoriji Osnove računala. Školskom natjecanju prethodilo je probnom natjecanje u srijedu, 13. siječnja u 12:00 sati.

Da bi sudjelovali na natjecanju, natjecatelji se trebaju prijaviti i u sustav za udaljeno učenje Loomen, u kojem se ova kategorija natjecanja i održava.  Učenici naše škole su postigli dobre rezultate na školskom natjecanju te su svi pozvani na županijsko natjecanje.                

                

 [više]

Maskenbal u Josipdolu - razredna nastava

Autor: Anita Poljak, 18. 2. 2016. 09:06

 
 

Dana 9.2.2016.u Osnovnoj školi Josipdol održan je među učenicima nižih razreda ples pod maskama. Učenici su veselo plesali, a na kraju su izabrane najveselija i najljepša maska. Teško je bilo donijeti odluku jer su sve maske bile lijepe i kreativne.

                                                                        Andrijana Komazec Šegan

 [više]

Dječji maskenbal u Ogulinu

Autor: MAJA STOŠIĆ, Anita Poljak, 1. 2. 2016. 18:57

U nedjelju 31.siječnja 2016. godine u organizaciji DND Ogulin,  održan je dječji maskenbal u Ogulinu. Sudjelovali su i učenici naše škole Josipdol od 1. - 6. razreda(6.b je bio najbrojniji) sa svojim učiteljicama Majom Stošić i Anitom Poljak. Započeli smo svečanim mimohodom u ritmu muzike te kostimima kauboja i prigodnim stihovima bodrili naše rukometaše.

Fotogalerija

 [više]

LUKA - NAJBOLJI MLADI SPORTAŠ

Autor: MAJA STOŠIĆ, Anita Poljak, 17. 1. 2016. 13:05

U nedjelju 17. siječnja 2016. godine u Ogulinu je održana svečanost proglašenja najboljih u sportu Grada Ogulina. Velika nam je čast što je dvoje izabranih iz naše osnovne škole Josipdol.

Najbolji trener Grada Ogulina je naša učiteljica Ruža Neralić.

Tih , miran i odličan učenik 4. razreda Luka Vuković je najbolji mladi sportaš. Luka uz školske obaveze svakodnevno trenira po nekoliko sati. Uporan je i ustrajan u radu. Bravo Luka!

 

 [više]

Sveti Nikola

Autor: ANITA Žanić Prebežić, 7. 12. 2015. 12:56

Budući da smo i ove godine bili jako jako dobri u petak 4. prosinca 2015. našu školu je odlučio posjetiti Sveti Nikola i dobroj djeci podijeliti prigodne darove.

 [više]

Posjet Etno selu Turkovići

Autor: Andrijana Komazec Šegan, 17. 11. 2015. 08:46

Dana 12.11.2015.učenici nižih razreda OŠ Josipdol išli su na izlet (terensku nastavu) u Etno selo Turkoviće. Krenuli smo u 8 sati iz škole. 

Prvo smo išli autobusom do ribogojilišta "Vitunj" . Tamo je zaposlenik ribogojilišta pokazivao bazene s ribama (kalifornijskom pastrvom), i govorio o sve o uzgoju ribe. Učenici su bili oduševljeni. 

 [više]

Europe Code Week 2015.

Autor: Anita Poljak, 15. 10. 2015. 20:23

Od 10. do 18. listopada traje “Europe Code Week” ( http://codeweek.eu/ ).

I ove godine naša se škola pridružila mreži planiranih aktivnosti u sklopu EU CODE week-a. Europski tjedan programiranja je inicijativa koja želi potaknuti ljude da upoznaju mogućnosti programiranja i da se njime bave ali i inicijativa koja želi čelnim ljudima u Europi, a posebno ministarstvima obrazovanja istaknuti važnost, interes i potrebu sustavne edukacije o IKT. Učenici 5. i 6 . razreda naše škole priključiti će se europskom tjednu programiranja. Prve korake u programiranju i to vrlo uspješno, napravili su i Mali informatičari učenici 4. razreda područne škole u Tounju. 

 [više]

Natjecanje u čitanju naglas

Autor: ANITA Žanić Prebežić, 5. 10. 2015. 12:40

 U petak 2. listopada 2015. u OŠ Josopdol, u školskoj knjižnici je održano drugu godinu zaredom  školsko natjecanje u čitanju naglas. Natjecanju je pristupilo šesnaest kandidata iz matične škole i dvije područne. Učenici se natječu u dvije kategorije: prva kategorija je za učenike o 3., 4., i 5. razreda, a druga kategorija je za učenike od 6.- 8. razreda. 

 [više]

POČELO JE, POČELO

Autor: DRAŽEN VALENTIN, 10. 9. 2015. 21:28

Nakon nekima dugih, a većini kratkih ljetnih praznika počela je nova školska godina. Iza nas je prvi tjedan škole u kojem smo saznali što smijemo i što ne smijemo raditi, prepričavali ljetne dogodovštine, uhodavali se s rasporedom sati, upoznavali neke nove učitelje, obradili prve lekcije. Uglavnom, pomalo se zagrijavamo za ono što nas čeka tijekom ove školske godine.

U školu su nam došli i novi prvašići. U Josipdolu ih je 13, u Oštarijama 20,  a u Tounju 20. Želimo im da se u školi druže, zabavljaju i da dobro uče, a vas starije učenike molimo da ih pripazite i pomažete im.

Škola je tijekom ljeta malo ušminkana. U Josipdolu smo dobili novu, modernu kuhinju, a neke učionice obnovljen pod. Oštarci će sada moći bolje ganjati loptu jer su na igralištu dobili novi asfalt. A spremačice i domari obojili su mnoge učionice i hodnike.  Još bi se mnogo toga moglo ušminkati i poboljšati, a nadamo se da će se to jednom i ostvariti.

Uglavnom, pred nama je još jedna školska godina. Košnica (škola) ponovno se napunila pčelama (učenicima – nadamo se radilicama, a ne trutovima) pa vjerujemo da će biti i puno dobroga meda (dobrih ocjena, lijepih radova, zabavnih sati, smijeha, prijateljstava…). Učenicima želimo da marljivo uče, a roditeljima i učiteljima da im u tome pruže podršku. Sretno svima!

 [više]

Filatelistička izložba u prostorima škole

Autor: ANITA Žanić Prebežić, 4. 5. 2015. 10:30

U školi Josipdol, 29. travnja 2015. je predstavljen poštanski blok " Mostovi i vijadukti" kojim je Hrvatska pošta ovjekovječila most preko rijeke Krke kod Skradina i vijadukt Modruš na autocesti prema Splitu.

 [više]

Čitanjem do zvijezda Vijest ima dokument u privitku

Autor: ANITA Žanić Prebežić, 27. 4. 2015. 12:44

Ove školske godine prvi put smo se prijavili na natjecanje " Čitanjem do zvijezda" i uspjeli se plasirati na Državno natjecanje " Čitanje do zvijezda" koje se održalo u Čakovcu 24. travnja 2015. Ekipu Karlovačke  županije predstavljale su naše učenice: Valentina Bićanić ( 5b), Valentina Kraina ( 5a) i Sara Rendulić ( 6. r).

 [više]

Dan škole - 2015.

Autor: PETAR MALNAR, 24. 3. 2015. 12:02

Gosti i naši dragi penzioneri popunili su prve redove. Ispred njih pozornica na kojoj su učenici izveli predstavu Kameni svatovi. Novi način izvođenja teksta.  Glasovi sa snimljene  podloge, usudio bih se napisati, poklapali su se bez greške sa izgovorom mladih izvođača predstave. Još jedno je fasciniralo one koji su dobro pratili predstavu. Sigurnost izgovaranja teksta i ponašanje na pozornici ocjenjujem čistom peticom. Iza odličnog još bolje. Klapa kulturno umjetničkog društva  Klek iz Ogulina poklonila nam je koncert za pamćenje. Šuškanje  i žamor u zadnjim redovima dvorane nećemo previše zamjeriti. Slušati koncerte treba naučiti u praksi, za to treba vrijeme  i imati dovoljno godina, repertoar biti primjeren uzrastu. Toga nije bilo u zadnjim redovima i nećemo žamor stavljati na dušu naših učenika.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 [više]

Županijsko natjecanje iz povijesti

Autor: MIRELA MATOVIĆ, Anita Poljak, 8. 3. 2015. 11:12

 
 

U ovoj školskoj godini Županijsko natjecanje iz povijesti održano je u Osnovnoj školi Grabrik. Našu školu predstavljala su dva učenika: Karla Franjković i Luka Krznarić. Učenica Karla Franjković plasirala se na visoko 2. mjesto s ostvarenih 47 od 50 bodova, dok je Luka zauzeo 8. mjesto. Ovih  dana nadamo se pozivu na Državno natjecanje koje će se održati u Šibeniku.

 

 

 

 

 [više]

Natjecanje iz likovne kulture

Autor: SNJEŽANA BROZINIĆ, Anita Poljak, 3. 3. 2015. 19:08

             Ovogodišnje natjecanje iz likovne kulture (17. LIK ) razvijalo je kod učenika kreativnost, istraživački rad i vizualne spoznaje likovnog djela putem analize djela POP ART pravca u umjetnosti.

           Zadatak im je bio osnovnim bojama (crvena, žuta i plava) s crnom i bijelom, rasterom točaka i crta, crtom kao dominantom, kadrom, odnosom slike i teksta stvoriti neobičan, rijedak i originalan likovni uradak.

           Na školskom natjecanju odabrano je po 10 likovnih radova po svakoj školi koji su poslani na županijsku razinu. 

Odabrani su ovi radovi:

Učenici iz Oštarija; Petra Žilić, Mario Puškarić, Ivana Neralić, Anamarija Graovac, Josip Lešić, Doris Božičević, Lucija Tunjić, Iva Gračanin.

 [više]

Pronađi vremena za smijeh i ljubav

Autor: BOJANA Kotvica Celčić, Anita Poljak, 27. 2. 2015. 22:49

 [više]

Prometna pravila se uče i u Josipdolu

Autor: Anita Poljak, 9. 12. 2014. 14:57

Pročitaj sve!

 [više]

Izložba " Pruga Prvog svjetskog rata" / Ogulin -Plaški - Vrhovine Vijest ima dokument u privitku

Autor: ANITA Žanić Prebežić, 20. 11. 2014. 09:57

U prostoru škole Josipdol postavljena je tematska izložba o gradnji ličke pruge neposredno prije početka Prvog svjetskog rata. Izložba obuhvaća petnaest kaširanih zidnih   panoa koji tematski po fazama prate gradnju ličke pruge, a na internetskim stranicama Hrvatskog željezničkog muzeja na linku http://muzej.hzinfra.hr/virtual  moguće je pogledati i virtualnu izložbu.

 [više]

SVIJEĆE ZA VUKOVAR

Autor: TANJA Županić Brozović, Anita Poljak, 18. 11. 2014. 19:02

Sjećanjem na žrtvu Vukovara 1991., I sve žrtva iz Domovinskog rata ove smo godine odali počast svim sudionicima obrane grada Vukovara . Učenici od prvog do četvrtog razreda  Osnovne škole Josipdol sa svojim učiteljicama I učiteljem u predvorju škole zapalili su svijeće I pomolili se za sve žrtve poginule za samostalnost Hrvatske.

 

 [više]

Ponosni na Lukin uspjeh

Autor: Katarina Juričić, 11. 11. 2014. 09:11

Učenik naše škole, gimnastičar Luka Vuković (3. razred), ostvario je zavidne rezultate na državnom prvenstvu u Belom Manastiru.

 [više]

Ponosni na Lukin uspjeh

Autor: Katarina Juričić, 11. 11. 2014. 09:11

Učenik naše škole, gimnastičar Luka Vuković (3. razred), ostvario je zavidne rezultate na državnom prvenstvu u Belom Manastiru.

 [više]

Dani zahvalnosti za plodove zemlje- Dani kruha Vijest ima dokument u privitku

Autor: ANITA Žanić Prebežić, 24. 10. 2014. 10:43

Mjesec listopad je pravi jesenski mjesec u kojem smo zahvalni za plodove koje nam nesebično daje zemlja, to je ujedno i prilika da se zamislimo kakvu hranu jedemo, a što bismo trebali jesti. Još uvijek nismo dovoljno svjesni da imamo priliku svaki dan blagovati tri obroka, dok u nekim zemljama vlada glad.

 

 [više]

Dan kruha u PRO Skradnik

Autor: Irina Rudančić, 22. 10. 2014. 22:56

PŠ SKRADNIK - Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje,
Dana 17. listopada 2014.g. tradicionalno smo obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u našoj školi. Vrijedne ruke majki i baka ispekle su razne kolače, kruhove i ostale slatke i slane delicije. Nakon pjesme, plesa i recitacija, pop Ante Luketić blagoslovio je sve prisutne i naše plodove.

 [više]

Natjecanje u čitanju naglas

Autor: Anita Poljak, 7. 10. 2014. 09:07

 

U školi Josipdol po prvi puta organizirano je  školsko Natjecanje u čitanju naglas, a 15 listopada u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Ogulinu bit će organiziran međugradski sustret. Ideja o čitanju naglas potekla je od Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak, a s ciljem popularizacije knjige i i čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja. 

 [više]

Izlet u Zagreb

Autor: ZVONIMIR TURKALJ, Anita Poljak, 5. 6. 2014. 12:38

Učenici prvih razreda Josipdola, Oštarija i Tounja te učenici četvrtog razreda škole Oštarije išli su 3.lipnja 2014.godine na izlet u Zagreb. Posjetili smo Zoo vrt gdje smo uz razgledavanje istog imali i edukativnu radionicu. Nakon Zoološkog vrta bili smo u Cinestaru te pogledali film Rio 2. 
Po završetku filma prošetali smo do Trga kralja Tomislava, Zrinjevca, Trga bana Josipa Jelačića, razgledali katedralu...
 [više]

Biciklijada 2014.

Autor: Anita Poljak, 3. 6. 2014. 12:37

29.5.2014. Biciklijada u Josipdolu

 [više]

Državna smotra učeničkih zadruga

Autor: MAJA STOŠIĆ, Anita Poljak, 3. 6. 2014. 09:07

23. i 24. svibnja 2014. godine naša zadruga "Ča veliki,ča mali" sudjelovala je na DRŽAVNOJ SMOTRI  UČENIČKIH ZADRUGA Hrvatske i FESTIVALU TEHNIČKE KULTUREu Zagrebu (Boćarski dom).

Svi posjetitelji  Boćarskog doma mogli su uživati u razgledavanju 60 štandova najuspješnijih učeničkih zadruga iz Republike Hrvatske.  Brojni proizvodi različite namjene, ukrasni  i tradicijski predmeti bili su na prodaju po simboličnoj cijeni. Otvorenje  26. Državne smotre učeničkih zadruga  bilo je u točno u podne 23. svibnja, a nakon prigodnih govora Marice Berdik, Vinka Filipovića i ostalih, s radom su započela  prosudbena povjerenstva.

 [više]

7. DAN UNIVERZALNE SPORTSKE ŠKOLE

Autor: MAJA STOŠIĆ, Anita Poljak, 3. 6. 2014. 08:55

30. svibnja 2014. godine učenici 3. i 4. razreda sudjelovali su s profesoricom tjelesne i zdravstvene kulture Majom Stošić na natjecanju i sportskoj manifestaciji u Zagrebu.

Na atletskom stadionu ŠRC Mladost na Savi okupilo se 778 učenika osnovnih škola i 97 voditelja, profesora tjelesne i zdravstvene kulture iz 21 županije RH.

 [više]

Učenici 7. i 8. razreda izradili su animacije

Autor: Anita Poljak, 20. 5. 2014. 12:32

Sve radove možete pogledati ovdje  Animacije

 [više]

Luka Vuković - osvojio je prvo mjesto

Autor: Anita Poljak, 18. 5. 2014. 20:28

Gimnastičar ogulinskog gimnastičkog kluba Ogulinski sokol i učenik drugog razreda Osnovne škole Josipdol, Luka Vuković, u subotu, 10. svibnja 2014. godine osvojio je prvo mjesto na 23. višebojskom prvenstvu Hrvatske za mlađe kategorije u muškoj sportskoj gimnastici, održanom u Zagrebu u ZTD „Hrvatski Sokol“. 

 [više]

IZLET U RIJEKU

Autor: TANJA Županić Brozović, 14. 5. 2014. 09:15

Dana, 9.5.2014. učenici 2. razreda OŠ Josipdol te područnih škola Tounj, Oštarije Vojnovac i Skradnik išli su na jednodnevnu terensku nastavu u Rijeku. Putovali su autobusom, a cilj naše nastave bio je posjet Trsatu (gradini i svetištu), obilazak Rijeke kao najveće hrvatske luke te razgledavanje autobusnog i željezničkog kolodvora i brodske luke. U Gradskom kazalištu lutaka pogledali smo lutkarsku predstavu Plesna haljina žutog maslačka. Puno smo toga vidjeli i naučili, a učionice smo na jedan dan zamijenili pogledom na more i brodove.

Fotogalerija

 [više]

Valentinovo u Skradniku

Autor: IRINA GRAČANIN, VERICA MAMIĆ, 14. 2. 2014. 18:50

Povodom blagdana sv. Valentina učenici od 1. do 4. r. škole u Skradniku obilježili su dan zaljubljenih. Radionicom, čija je tema bila ljubav, razgovorom, igrama, izražavali su vlastito poimanje ljubavi te koje sve pozitivne osjećaje valja gajiti i razvijati u svakom čovjeku. Uz pomoć svojih roditelja, učenici su pripremili poklone koje su međusobno podijelili svojim prijateljima.

 [više]

JOSIPDOL: Kviz i Božićni igrokaz

Autor: Josip Anušić, 19. 12. 2013. 21:57

Josipdol, 19.12.2013. - Naša matična škola u Josipdolu ugostila je kviz natjecatelje iz PŠ Oštarija i PŠ Tounja već drugu godinu za redom nakon što je naišao na dobar odjek sa svog prvoga održavanja u Oštarijama. Kviz se priprema za učenike 4.-ih, 7-ih i 8-ih razreda. Na kraju natjecanja može se reći da su rezultati bili pošteno, tj. bratski, razdijeljeni. Sve tri škole imale su svoje prvake. Između 4-ih razreda u teškoj i neizvjesnoj borbi najbolji su bili učenici domaćini, iz Josipdola. Oštarski sedmaši bili su najbolji u svojoj kategoriji, dok su osmaši iz Tounja bili najbolji među svojim vršnjacima.

 [više]

SKRADNIK: Božićna priredba

Autor: IRINA GRAČANIN, VERICA MAMIĆ, 19. 12. 2013. 15:41

Članovi DPD-a Sv. Marko u Skradniku ugostili su učenike i učiteljice u svom domu. Prigodnim poklonima zaželjeli su sretne i blagoslovljene blagdane.

Kao što već tradicija nalaže, zadnjeg dana prvog nastavnog razdoblja održan je božićni program učenika u PŠ Skradnik. Bilo je veselo, mnoštvo pjesama, plesa, izgubljeni Zvončić pronašao je svoju sreću, medu je oduševio pahuljica let i okićen bor. Pozivu učiteljica i učenika odazvali su se majke, očevi, bake, djedovi. Zasladili smo se i nazdravli nadolazećim Božiću i Novoj godini.

 [više]

Dani kruha u Skradniku

Autor: IRINA GRAČANIN, 21. 10. 2013. 17:04

PŠ SKRADNIK - Dana 18. listopada 2013.g. tradicionalno smo obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u našoj školi. Vrijedne ruke majki i baka ispekle su razne kolače, kruhove i ostale slatke i slane delicije. Nakon pjesme, plesa i recitacija, pop Antun Luketić blagoslovio je sve prisutne i naše plodove. Još jednom veliko hvala roditeljima, bakama, djedovima i našoj teti Zori.

 [više]

IZLET U ZOO I CINESTAR

Autor: Anita Poljak, 28. 5. 2013. 17:52

IZLET  U ZOO I CINESTAR

 

Dana, 17.svibnja 2013. učenici prvih i drugih razreda Osnovne škole Josipdol i područnih škola iz Oštarija, Tounja, Skradnika, Vojnovca i Modruša išli su na jednodnevni izlet u Zagreb. Cilj izleta bio je posjet ZOO vrtu u Zagrebu i odlazak u Cinestar. Vrijeme je bilo promjenjivo i pratila nas je kiša, no unatoč tome lijepo smo se proveli i puno naučili. U ZOO osim upoznavanja sa životinjskim vrstama učenici su prisustvovali edukacijskoj radionici na kojoj smo se upoznali sa zmijama. Radionica je bila poučna i zanimljiva. Nakon ZOO otišli smo u Cinestar gdje smo pogledali uzbudljiv animirani 3D film Pet legendi. Bio je to bezbrižan dan bez knjiga i školskih torbi a stekli smo nova znanja i iskustva.  

 

                                                                               Učiteljica: mr.Tanja Županić,dipl.uč.

 [više]

Majčin dan

Autor: KATARINA PRIBANIĆ, 13. 5. 2013. 07:54

Svibanj, po mnogima najljepši mjesec u godini,a jedan dan u njemu posvećen je najdražem biću na svijetu-majci. Majku volimo svaki dan, cijeli život i ne možemo je zaboraviti i prestati voljeti čak i kada više nije s nama.

 [više]

Majčin dan

Autor: KATARINA PRIBANIĆ, 10. 5. 2013. 21:24

Svibanj je mjesec posvećen majkama.Učenici drugog razreda OŠ Josipdol spremili su iznenađenje za svoje majke slikom,riječima i pjesmom.

                                                            Razredna učiteljica:Vesna Domitrović
 [više]

Sveti Nikola u Josipdolu

Autor: KATARINA PRIBANIĆ, 6. 12. 2012. 17:39

 

Kao i svake godine tako i ove našu školu je razveselio dolazak Svetog Nikole. Učenici od prvog do četvrtog razreda priredili su mali program dobrodošlice Svetom Nikoli i ostalim gostima, a kako je veselo bilo možete vidjeti na fotografijama.

 [više]

Svjetski dan hrane

Autor: KATARINA PRIBANIĆ, 18. 10. 2012. 15:49

Ovako su Svjetski dan hrane obilježili naši najmlađi... 

 [više]

Dani kruha u Josipdolu Vijest ima dokument u privitku

Autor: KATARINA PRIBANIĆ, 17. 10. 2012. 18:09

Dana 16. listopada 2012. ujedno i na Svjetski dan hrane učenici škole Josipdol su obilježili Dan zahvalnost za plodove zemlje i Dan kruha.

 [više]

Valentinovska zabava

Autor: PETAR MALNAR, 14. 2. 2012. 21:39

Malo drukčiji nego običnim danima, u čemu su prednjačile djevojke, okupili su se u sportskoj dvorani škole. Djevojkama je  zabava više značila. Haljine i odlične frizure davale su im koju godinu više. Cipele su morale biti skinute jer se nije dalo hodati i plesati sa žuljevima. Nakon pozdravnih riječi voditeljice i voditelja počela je runda plesa. Valentina i Andrej ostali su zadnji na parketu i pobjedili. Presudila je mekoća pokreta i opuštenost tijela. Kruženje oko stolica  i ispadanje sporijih parova bilo je interesantno.Svi su htjeli pobjediti ali mjesta je bilo samo za jedan plesni par. Na kraju je ostala Monika i Valentino.

 [više]

Zadrugari Karlovačke županije predstavili svoj rad u našoj školi

Autor: Josip Anušić, 22. 5. 2011. 16:11

Josipdol, 20. svibnja 2011. - Naša škola bila je domaćin, već drugu godinu zaredom, zadrugarima učeničkih zadruga iz Karlovačke županije. Svoje radove i zadruge, svoje umijeće, predstavili su stručnom žiriju, kao i svima zainteresiranima koji obišli izložbene stolove. Drugi dio susreta bio je ispunjen predstavljanjem našega kraja gostima zadrugarima. Prvo odredište bio je drevni grad Frankopana, srednjevjekovna metropola, Modruš. Vrlo zanimljivo predstavljanje pružio je domaći sin, pop Ante Luketić, župnik Oštarija. Slijedio je sladoled u restoranu na jezeru Sabljaci. Po povratku priopćeni su rezulatati i uručene zahvalnice za sudjelovanje. FOTOgrafije pogledajte u nastavku.

 [više]

Studijsko putovanje po Bosni i Hercegovini

Autor: PETAR MALNAR, 1. 5. 2011. 00:09

Uvijek je nešto prvi put. Studijsko putovanje prvi put ,čekanje   da napišem članak više od deset dana  po prvi put, čekanje da razum pobjedi emocije prvi put i još dosta toga prvi put. Sve to i više od toga u prvom studijskom putovanju podjelili smo s prijateljima iz Ogulina. Respektabilna grupa od nas četrdeset i sedam slaže se u jednom: bili smo super i bilo je odlično. Sve pohvale od strane agencije koja je odradila  ovo putovanje  našoj grupi su zaslužene.

 [više]

Radio Ogulin o našoj proslavi dana škole

Autor: Josip Anušić, 25. 3. 2011. 02:25

Donosimo u cijelosti vijest o proslavi dana naše škole 18. ožujka koju je Radio Ogulin objavio na svojim mrežnim stranicama. Zahvaljujemo našoj lokalnoj radio postaji da je poslala novinara na ovu našu svečanost i da je objavila vijest u svojim informativnim emisijama, kao i na webu. Novinar Dubravko Dragičević ovako je to zabilježio:

Nekako s proljeća, uvijek meni doluta…temeljna je poruka djelatnika i učenika Osnovne škole Josipdol koji su proslavili svoj Dan škole.Aludirali su na ljubav koja vlada u ljudima i koja ne smije izgubiti smisao.U vrlo nadahnutoj priredbi dvoje mladih povelo nas je kroz priču o ljubavi od vremena prvog zaljubljivanja do mladenačkih problema.I uspjeli su u svojoj nakani da svima dokažu da male škole obiluju nadahnutim i vrijednim ljudima koji razmišljaju iskreno,bez predrasuda o svim današnjim problemima pokušavajući ih sagledati s veselije strane.Ljubav je ono što nas mora voditi i što nam mora u konačnici pokazati ispravan smjer rada i djelovanja.

 [više]

Nekako s proljeća uvijek meni doluta...

Autor: PETAR MALNAR, 22. 3. 2011. 18:12

Dan škole uvijek je prilika da učenici pokažu što mogu ,što znaju. Trenutak je to u kojem moramo pohvaliti one najbolje, zahvaliti im što ime škole i svojih učiteljica prezentiraju na najbolji mogući način. Osvajaju prva mjesta na školskim, pa i na županijskim natjecanjima i spremni kreću u borbu za najviša mjesta u natjecanjima na državnoj razini. Posebno danas jedno ime svijetli - Filip Franjković, učenik 8.razreda iz Oštarija.
Zaboraviti ga spomenuti u ovom članku bila bi velika nepravda koju si ne bih mogao oprostiti i zato ga odmah ovdje na početku članka spominjem.

Tema ovogodišnje priredbe je ljubav i nesporazumi koji se u njoj znaju dogoditi. Na interesantan način kroz dijalog dvoje mladih  koji je isprekidan scenskim nastupima učenika od prvog do osmog razreda, prikazani su simpatični nesporazumi u prvim spoznajama o ljubavi.

 [više]

Valentinovo u školi

Autor: PETAR MALNAR, 16. 2. 2011. 08:08

Slike će pokazati više od tisuću riječi.Dovoljno je pogledati ozbiljnost kojom su se predali plesu u pojedinim kategorijama.Ne treba pisati o nesigurnim koracima jer se to uostalom i ne vidi. Ne treba pisati o publici i onima koji još nisu spremni pokazati svoju hrabrost birajući partnerice za ples. Njih ostavljamo za slijedeće Valentinovo. Bit će godinu stariji. U kategoriji valcera najviše su se svidjeli ocjenjivačkom žiriju Ines Sabljak i Luka Galić. Odmah iza njih svrstali su se Ana Moguš i Kristijan Polić. Kategorija vruće stolice dala je pobjednice Martinu Kesner i Lorenu Srpak.

 [više]

Druženje sa spisateljicoma

Autor: ANITA Žanić Prebežić, 26. 1. 2011. 23:39

U OŠ Josipdol je održan za učenike viših razreda književni susret sa spisateljicom Majom Brajko- Livaković. Spisateljica je rođena u Bolu na otoku Braču 1959., a danas živi i radi kao knjižničarka u jednoj zagrebačkoj gradskoj knjižnici. Autorica je nekoliko slikovnica i dječjih romana za djecu. 

 [više]

Trakošćan u znaku poštanske marke

Autor: TANJA Županić Brozović, 16. 10. 2010. 08:39

Dana, 16.10. 2010. učenici 3. i 5. razreda Osnovne škole Josipdol u pratnji učiteljica Višnje Juričić i Tanje Županić posjetili su Trakošćan. Povod našeg odlaska u Trakošćan bila je Međunarodna škola filatelije. Učenici su sudjelovali u različitim radionicama u kojima su se bolje upoznali s filatelijom i poštom.

 [više]

Mijesimo i pečemo kruh i kolače

Autor: TANJA Županić Brozović, 15. 10. 2010. 08:54

U petak 15. listopada, 2010. u Osnovnoj školi Josipdol prigodnim programom obilježili smo Dane kruha. Nakon zanimljivog prigodnog programa uslijedio je blagoslov kruha. Kruh je blagoslovio vlč. Petar Šporčić Učenici su donijeli kruh, kolače i peciva koje su umjesile njihove vrijedne majke, a poslije blagoslova učenici i učitelji kušali su slasne proizvode.
Učenici razredne nastave taj dan nisu imali uobičajnu nastavu. Knjige i bilježnice zamjenili su valjci i ribeži jer smo proveli mali projekt „Mijesimo i pečemo kruh i kolače“.

 [više]

Maturalac u Zaostrogu

Autor: Marina Gračanin, NATAŠA NOVKOVIĆ, 1. 7. 2010. 09:03

Napokon smo dočekali naš maturalac. Sudionice ove ljetne pustolovine iz naše škole su učenice Ana, Josipa, Anita, Ivana M.,  Antonela, Biljana, Mirela i Ivana, te učiteljice Marina i Nataša s Adrijanom.
28. lipnja, ponedjeljak, krenuli smo prema Zaostrogu ( kod Makarske). Vožnja je bila ugodna, u busu smo se družili s učenicima iz škole Macinec ( kod Čakovca). Prva stanica bio je Etnoland ''Dalmati'' ( kod Šibenika). Vidjeli smo kako se nekad živjelo u ovim krajevima. Nastavak putovanja prema hostelu Eklata ( Zaostrog). Nakon ugodne dobrodošlice, smješteni smo u sobe. Navečer party dobrodošlice uz disko glazbu do kasnih večernjih sati.

 [više]

Naše učenice najbolje na 9. državnom natjecanju vatrogasne mladeži

Autor: Josip Anušić, 22. 5. 2010. 15:33

Prošli vikend završeno je 9. državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske koje se od 14. do 16. svibnja održavalo u Šibeniku. Mlade predstavnice DVD Josipdola osvojile su, ni manje ni više nego,  1.mjesto. Svi u školi Josipdol sretni smo zbog izvanrednog uspjeha kojeg su postigle učenice 7. i 8. razreda:Anamarija Muhar, Ivana Muhar, Andrea Fumić, Ivana Keser, Ivona Keser, Vilma Kirasić, Ana Moguš, Josipa Gašparović, Anita Kolić i Danijela Miščević uz voditeljicu Marjanu Turkalj.

 [više]

Terenska nastava Vijest ima dokument u privitku

Autor: ZORICA JURAŠIĆ, 18. 5. 2010. 07:59

Poslije nekoliko odgođenih  termina vezano za realizaciju terenske nastave na Plitvice, a uzrokovano vremenskim neprilikama, u  petak, 14. svibnja 2010. krenuli smo na put i to na jednu od najljepših destinacija u Hrvatskoj.

 [više]

Poludnevni izlet osmaša u Ogulin

Autor: Josip Anušić, ANAMARIJA MUHAR, 8. 5. 2010. 22:59

Dana 28. travnja 2010. godine u srijedu učenici osmog razreda, išli su na poludnevni izlet u Ogulin. Cilj je bio upoznavanje s radom oko nastanka radijskog programa, obići muzej, gradsku knjižnicu, Frankopansku gradinu i župnu crkvu sv Križa.

 [više]

Studijski izlet u Krapinu

Autor: Josip Anušić, 26. 4. 2010. 01:15

            

   Sindikalna podružnica OŠ Josipdol sa svojim povjerenikom Petrom Malnarom organizirala je izlet u Krapinu za svoje članove. Glavni cilje je bio posjet nalazištu neandertalaca "Hušnjakovo" koji odnedavno imao noviju i osuvremenjenu ponudu u muzeju zasnovanom na suvremenoj prezentacijskoj tehnologiji. Osim silne elektronike ništa manje impresivni nisu rekonstruirani primjerci stijena, kostiju, dijelova ili cjeline, a najviše su oduševili primjerci rekonstruirane obitelji neandertalca u svom prirodnom okruženju. Koža, oči, dlaka sve je bilo tako vjerno prikazano kao da je na živim osobama koje poziraju za posjetitelje. Prezentacija unutar muzeja je odlična, svi su zadovoljni viđenim, niti gužva nije pokvarila ukupni dojam.

Unutar muzeja snimanje je strogo zabranjeno zbog autorskih prava, ali vani kad se izašlo razgledati staru postavu sačinjenu od metalnih odljevaka svi su dali oduška fotgrafirajući se u svim mogućim kombinacijama. Ovaj izlet ima karakter prosudbenog posjeta. Visoka ocjena nakon svega viđenog sigurno će ove sadržaje staviti u sam vrh kada se budu planirali učenički izleti i terenska nastava.

 [više]

Zajedno i u Josipdolu

Autor: Josip Anušić, 21. 12. 2009. 23:26

Sportska dvorana u Josipdolu, nakon dvorane u Tounju, ugostila je oko 160 izvođača na Božićnoj turneji na drugoj od planirane tri priredbe. Među 200-tinjak posjetitelja bio je i načelnik općine Zlatko Mihaljević s drugim članovima općinskog poglavarstva, župnik vlč. Petar Šporčić i predstavnici udruga s područja Josipdola. Izvođači, bogatiji za još jedno iskustvo bili su sigurniji, a na kraju svi nazočni su bili oduševljeni viđenim. U svakom slučaju smatraju ovo lijepim iskustvom koje bi trebalo i narednih godina doživjeti nekakvu svoju inačicu izvođenu u ovom sastavu ili nekom drugom. Zahvala da je do ovoga došlo svakako ide na adresu svih sudionika: KUD-ova i školske djece, DVD-ovi, BK Kotač ali za upravu škole koja je uložila mnogo svojih resursa i energije da bi se svi okupili i da bi se sve odvijalo po redu. I pored svega još je mnogo prostora za uključivanje novih ljudi u realizaciju budućih ovakvih projekata kojih na ovom prostoru može biti daleko više.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Razredi

Trenutno, u školskoj godini 2018/19., ovdje nema nijednog razreda.

Razredi se upisuju tako da se učenicima pri unosu u imenik upiše i atribut 'pripadnost grupi'.
Taj atribut također mora biti u obliku <godina>::<broj><slovo>, naprimjer 2006::3b za razred 3b u školskoj godini 2006./07.

Možete pogledati i razrede iz prošlih školskih godina.


Facebook škole
Lista linkova je prazna
 

         

Oglasna ploča
Novo u "literarnom"
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju