preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

"Ča veliki, ča mali" - učenička zadruga

Učenička zadruga "Ča veliki ,ča mali" djeluje u PŠ Siniše i Zrinka Rendulića u Oštarijama.

Ponovno je počela s obavljanjem svoje djelatnosti nakon 16 godina. Naime,naša zadruga osnovana je davne 1957. godine i bila je uglavnom poljoprivrednog usmjerenja. Zbog ratnih događanja prestala je s radom 1990. godine, a 13.12.2006. održana je obnoviteljska skupština na inicijativu učiteljice Zorice Jurašić. Uz svesrdnu pomoć učitelja, pomoćnog osoblja škole, roditelja i učenika zadruga je počela s radom. U sastavu zadruge djeluju četiri sekcije: veziljska, kreativna radionica, likovna grupa i cvjećarska sekcija.

Nošeni maštom članovi zadruge raspoznaju ljubav prema prirodi, vrijednostima ljudskog rada te zaštiti okoliša i njegove baštine. Prvi puta svoje uratke predstavili su na božićnom sajmu 15. i 16. prosinca 2006. Mještani, roditelji učenika bili su ugodno iznenađeni božićnim asortimanom.
Učenici sa velikim zadovoljstvom dolaze na satove sekcija, razvijaju radne sposobnosti, međusobnu suradnju sa učenicima, učiteljima i roditeljima, te zadovoljni odlaze kućama.


Vijesti

Zadrugari sudjelovali u humanitarnoj akciji

Autor: Doris Božičević, 19. 5. 2013.

SABLJACI, 19.svibnja 2013. na jezeru Sabljaci u organizaciji Društva Naša djeca Ogulin i Gradskog koordinacijskog odbora akcije "Gradovi i općine prijatelji djece", te uz pomoć mnogobrojnih udruga i tvrtki grada Ogulina, obilježen je Dan obitelji, po mnogima najuspješniji i najmasovniji do sada.

Posebnost ovogodišnjeg obilježavanja Dana obitelji bio je humanitarni karakter manifestacije jer je prihod od 3.000,00 kuna, koji je prikupljen od kotizacije odbojke na pijesku, prodaje suvenira, cvijeća i ostalog, te prikupljenih novčanih sredstava udruga, bio namjenjen u humanitarne svrhe: pomoć za liječenje jednog dječaka iz OŠ Ivana Brlić Mažuranić - Ogulin. Naša zadruga je utržila oko 200kn. U ovim aktivnostima, ispred naše zadruge predvođeni učiteljicom Majom Stošić, sudjelovali su učenici: Iris Božičević, Anamaria Graovac, Edi Graovac, Dino Cazin, Sandra Bokulić, Lucija Tunjić, Ivana Tunjić i Doris Božičević.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju