preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

"Ča veliki, ča mali" - učenička zadruga

Učenička zadruga "Ča veliki ,ča mali" djeluje u PŠ Siniše i Zrinka Rendulića u Oštarijama.

Ponovno je počela s obavljanjem svoje djelatnosti nakon 16 godina. Naime,naša zadruga osnovana je davne 1957. godine i bila je uglavnom poljoprivrednog usmjerenja. Zbog ratnih događanja prestala je s radom 1990. godine, a 13.12.2006. održana je obnoviteljska skupština na inicijativu učiteljice Zorice Jurašić. Uz svesrdnu pomoć učitelja, pomoćnog osoblja škole, roditelja i učenika zadruga je počela s radom. U sastavu zadruge djeluju četiri sekcije: veziljska, kreativna radionica, likovna grupa i cvjećarska sekcija.

Nošeni maštom članovi zadruge raspoznaju ljubav prema prirodi, vrijednostima ljudskog rada te zaštiti okoliša i njegove baštine. Prvi puta svoje uratke predstavili su na božićnom sajmu 15. i 16. prosinca 2006. Mještani, roditelji učenika bili su ugodno iznenađeni božićnim asortimanom.
Učenici sa velikim zadovoljstvom dolaze na satove sekcija, razvijaju radne sposobnosti, međusobnu suradnju sa učenicima, učiteljima i roditeljima, te zadovoljni odlaze kućama.


Vijesti

Zadruga "Ča veliki, ča mali" izlagala na Božićnom sajmu u Zagrebu

Autor: IRINA GRAČANIN, 16. 12. 2012.

 Zagreb, 14.12.2012. - Na otvaranju Božićnog sajma sudjelovali su sa svojim radovima članovi učeničke zadruge "Ča veliki, ča mali", Oštarije. Sam poziv na sudjelovanje u otvaranju i radu sajma ovim učenicima i našoj školi izuzetna je čast i svojevrsna pohvala za višegodišnji kontinuirani rad. Prezentirali su svoje radove te bili pohvaljeni od ostalih učeničkih zadruga radi svoje kreativnosti, upornosti i ustrajnog rada. Ovo je i izuzetna prilika za upoznati se s mnogim starim zanatima, prirodnim proizvodima i ručnim radovima na štandovima braniteljskih zadruga i OPG-a koji su bili većina među izlagačima. Šarolikost izložbenog prostora naše zadruge privukao je i saborsku zastupnicu, gospođu Jadranku Kosor, koju su učenici srdačno pozdravili, fotografirali se s njom te poklonili jedan od svojih uradaka.

Od 14. prosinca do 22. prosinca 2012.g. organiziran je Pilot projekt kojeg organizira Zagrebački velesajam zajedno sa Udrugom branitelja Domovinskog rata Zagrebački velesajam inicijatorom ove manifestacije te u suradnji HKUD "Željezničar“ iz Zagreba i pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja RH i supokroviteljstva Grada Zagreba. Osim braniteljskih zadruga i udruga, sajam je otvoren za nastup i prezentaciju ostalih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, starih zanata, nakladništva, drugih zabavno, stručnih i popratnih aktivnosti sa naglaskom na njegovanju hrvatske kulturne baštine, tradicijskim vrijednostima i izvornim proizvodima hrvatskog gospodarstva.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju