preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

"Ča veliki, ča mali" - učenička zadruga

Učenička zadruga "Ča veliki ,ča mali" djeluje u PŠ Siniše i Zrinka Rendulića u Oštarijama.

Ponovno je počela s obavljanjem svoje djelatnosti nakon 16 godina. Naime,naša zadruga osnovana je davne 1957. godine i bila je uglavnom poljoprivrednog usmjerenja. Zbog ratnih događanja prestala je s radom 1990. godine, a 13.12.2006. održana je obnoviteljska skupština na inicijativu učiteljice Zorice Jurašić. Uz svesrdnu pomoć učitelja, pomoćnog osoblja škole, roditelja i učenika zadruga je počela s radom. U sastavu zadruge djeluju četiri sekcije: veziljska, kreativna radionica, likovna grupa i cvjećarska sekcija.

Nošeni maštom članovi zadruge raspoznaju ljubav prema prirodi, vrijednostima ljudskog rada te zaštiti okoliša i njegove baštine. Prvi puta svoje uratke predstavili su na božićnom sajmu 15. i 16. prosinca 2006. Mještani, roditelji učenika bili su ugodno iznenađeni božićnim asortimanom.
Učenici sa velikim zadovoljstvom dolaze na satove sekcija, razvijaju radne sposobnosti, međusobnu suradnju sa učenicima, učiteljima i roditeljima, te zadovoljni odlaze kućama.


Vijesti

Ča veliki, ča mali -godišnja skupština

Autor: Martina Matijaš, 27. 11. 2009.

Zadrugari PŠ Oštarije, učeničke zadruge "Ča veliki, ča mali" održali su svoju redovitu skupštinu 27. studenoga. Rad skupštine prema temama točaka dnevnog reda bio je formativni i informativni. Nazočni, u prvom redu novi članovi, su upoznati s pravilima rada zadruge, iza čega je uslijedilo financijsko izvješće, da bi se zaključilo s predstavljanjem plana rada za ovu školsku godinu s naglaskom na aktivnosti vezane uz dolazeće božićne blagdane. O svemu više u zapisniku kojeg možete vidjeti u nastavku, a u prilogu možete skinuti nacrt plana rada zadruge.

Sjednica Skupštine učeničke zadruge „Ča veliki, ča mali“ održane dana 27.11.2009.
 
Dnevni red:
1. Upoznavanje pravila učeničke zadruge
2. Izvještaj o financijskom poslovanju
3. Izvještaj o radu učeničke zadruge
4. Imenovanje zamjenika predsjednika i tajnika zadruge
 
1. Sjednica je započela uvodnom riječi ravnateljice Zorice Jurašić, ujedno predsjednice zadruge. Ravnateljica je pozdravila prisutne članove iz vijeća učitelja, roditelja, vanjskih članova, učenika, a posebno nove članove iz reda uečnika.
Nakon toga je upoznala prisutne zadrugare s pravilima učeničke zadruge čitajući Pravila učeničke zadruge koja su donesena na sjednici Zadružnog odbora održane 13. prosinca 2006.
2. Učiteljica Martina Tomičić upoznala je prisutne zadrugare o financijskom poslovanju zadruge u 2009. godini. Ukupni rashodi iznose 14.775.68 kn, a odnose ne na nabavu potrebnog materijala za rad zadruge, kupnja kamere za školu Oštarije, izradu fotografija i plaćanje učenicima članovima zadruge školu crtanog filma. Ukupni prihodi iznose 18,707,68 kn,a odnose se na prihode od prodaje proizvoda zadruge plus saldo od 8,001. 32 kn iz 2008. godine.
3. Ravnateljica je izvijestila zadrugare o planu rada za školsku godinu 2009./2010. (šaljem ga u privitku)
Ukratko:
23. 12. Božićni sajam u DVD Oštarije i učenička priredba „Nastavak Božićne priče“
24.12. Žive jaslice – uprizorenje rođenja Isusa Krista ispred crkve Blažene Djevice Marije u Oštarijama
Pozvala je prisutne zadrugare i njihove obitelji i poznanike da se u što većem broju pridruže ovim događanjima.
 
 
10.06. Sudjelovanje na smotri učeničkih zadruga koja se ove godine održava u našoj školi.
 
4. Za zamjenika predsjednika imenovana je učiteljica Viktorija Pribanić, a za tajnika Valentina Rendulić


Priloženi dokumenti:
Program učeničke zadruge.doc (45.00 KB)


CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju