preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

A kod nas...

Valentinovska zabava

Autor: PETAR MALNAR, 14. 2. 2012.

Malo drukčiji nego običnim danima, u čemu su prednjačile djevojke, okupili su se u sportskoj dvorani škole. Djevojkama je  zabava više značila. Haljine i odlične frizure davale su im koju godinu više. Cipele su morale biti skinute jer se nije dalo hodati i plesati sa žuljevima. Nakon pozdravnih riječi voditeljice i voditelja počela je runda plesa. Valentina i Andrej ostali su zadnji na parketu i pobjedili. Presudila je mekoća pokreta i opuštenost tijela. Kruženje oko stolica  i ispadanje sporijih parova bilo je interesantno.Svi su htjeli pobjediti ali mjesta je bilo samo za jedan plesni par. Na kraju je ostala Monika i Valentino.

 Ples sa drškom metle bio je simpatičan. Svi parovi su se htjeli riješiti metle istog trenutka kad su je primali u ruke. Nije im uspjevalo jer su slobodni parovi bježali od njih. Plesali su i trčali kako bi  metlu predali slijedećem paru. Najviše sreće i uspjeha su imali Valentina i Matej. Ples u naručju pokazao je Damirovu izdržljivost. Najduže od svih je nosio u naručju Tihanu i tako njoj i sebi osigurao pobjedu. Treba ipak spomenuti da izbor glazbe za natjecateljske točke nije bilo najsretnije rješenje. Ritam glazbe i pokreti u plesu nisu bili usklađeni. Plesnim parovima bi bilo lakše plesati da je glazba bila primjerenija plesnim točkama. Ipak ne treba prepustiti sve izboru pojedinaca čije  glazbeno iskustvo ne garantira sukladnost jednog i drugog. Za slijedeće Valentinovo, mislim da trebaju pomoć starijih i glazbeno iskusnijih.

Tko će biti najljepši i nositi lentu do slijedećeg izbora bilo je pitanje svih pitanja. Trema, očekivanje, skriveni brzi pogledi prema simpatijama nisu mogli pobjeći mom iskusnom oku. Sami su između sebe tajnim glasovanjem izabrali miss i misstera. Najviše glasova dobio je Josip Barko i postao misster. Prvi pratitelj s dva glasa manje postao je Valentino Ribić, a drugi pratitelj Ivan Žilić iz škole Oštarije. Najljepšom  velentinovske večeri izabrana je Tihana Pađen. Prva pratilja postala je Katarina Gračanin iz Oštarija, a druga pratilja postala je Monika. Monika je po drugi put zauzela mjesto na pobjedničkom postolju da se izrazimo sportskim rječnikom. Običaj da miss i misster plešu pobjednički ples nije izostao ni ovaj puta. Moram biti malo strog i spomenuti ponovo promašeni izbor pjesme za  ples. Koliko god se trudili nisu uspjeli ali  ne svojom krivicom odplesati pobjednički ples. Koraci u plesu  nisu mogli pratiti ritam izabrane pjesme. Da budem iskren i ne sjećam se koje.

   Treba na kraju pohvaliti ponašanje svih učenika u dvorani koji su došli s  prijateljima i prijateljicama podijeliti radost Valentinova.

     Učiteljica Kata Šeol, Anita Štimac, Katarina Pribanić, Josip Anušić i Petar Malnar brinuli su da sve protekne u najboljem redu. U tome su potpuno uspjeli.

KLIK ZA VIŠE FOTOGRAFIJA
Facebook škole
Lista linkova je prazna
 

         

Oglasna ploča
Novo u "literarnom"
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju