preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

Vijesti

I ove godine produženi boravak

Autor: Anita Poljak, 7. 9. 2017.

  I ove šk. godine krenula je nastava u produženom boravku koji je osmišljen za svladavanje nastavnog programa gdje učenici učenje i rad na zadaći započinju kroz igru i motivaciju. Učenici u produženom boravku rade samostalno dok ih učiteljica usmjerava, navodi i pruža pomoć onima kojima je ona neophodna. Osim individualnog rada, važnu ulogu ima i suradnički rad gdje učenici pomažu jedan drugome, te na taj način uče pomagati i primati pomoć.

   

U produženom boravku s ovakvim oblikom nastave priprema se učenike za individualni rad, razvija estetske vrijednost, kreativnost i maštu, usvaja se pozitivno ponašanje u pobjedi i porazu, stvara se pozitivan odnos i druženje među učenicima, uči se toleranciji i poštivanju pravila igara, razvija se samopouzdanje i osjećaj pripadnosti kolektivu. Cilj je naučiti djecu kako učiti, istraživati, proučavati, podučavati i pomagati. Ovakvim  oblikom nastave učenici se  pripremaju za samostalno pisanje zadaće i učenje. Izmjenama igre, učenja, odmora, vježbanja i razgibavanja, šetnje, pjevanja, ponavljanja, crtanja, razgovora stvara se osjećaj ugode i zadovoljstva kod svih učenika u odgojno-obrazovnom procesu, odnosno sretno dijete koje će voljeti školu.

   Ove godine produženi boravak u PŠ „Siniša i Zrinko Rendulić“ broji 13 učenika od 1.-4.razreda, dok produženi boravak u matičnoj školi „Josipdol“  broji 9 učenika! Rezultat ovolikog broja učenika je potreba roditelja koji zbog poslovnih obveza ne mogu biti uz svoje dijete, no i odlična suradnja učiteljica i roditelja, te škole i stručne službe s roditeljima. 

Nadamo se da će broj učenika iz godine u godinu biti veći jer nakon riješenih školskih obaveza roditeljima ostaje slobodno vrijeme za igru sa djecom.

Zbog toga, dragi roditelji, osamostalite svoje dijete da školske obveze postanu igra, a ne briga i posjetite nas u prostoru produženog boravka! 

   U prošloj nastavnoj godini Općina Josipdol prepoznala je potrebe, na sreću, sve više zaposlenih roditelja te izdvojila  75.000,00 kuna za plaće djelatnicama, dok roditelji izdvajaju mjesečno oko 200,00 kuna  za prehranu polaznika, točnije 10,00 kuna po danu za dva obroka i potreban materijal za rad. Financiranje boravka identično je prošloj nastavnoj godini što znači da Općina osigurava plaće učiteljicama dok roditelji financiraju prehranu učenika koja iznosi 10,00 kn po obroku.

Učiteljice iz produženog boravka: Irina Rudančić i Martina Rendulić
Facebook škole
Lista linkova je prazna
 

         

Oglasna ploča
Novo u "literarnom"
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju