preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

A u nas ...

Završna svečanost Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Josip Anušić, 22. 10. 2014.

Oštarije, 16-10-2014 - Točno u podne učenici, učitelji, nekoliko roditelja i baka i jedan djed s jednim svećenikom, našim župnikom, svečano uz glumu, recitaciju i pjesmu zaokružili su svoje višednevne aktivnosti pod imenom Dani kruha - zahvlanosti za plodove zemlje. Sve je završilo blagoslovom kojeg je molio vlč Ante Luketić zajedno sa svima nazočnima. Iza toga su svi pristupiti slasticama bogatom stolu i kušali ono što im je tada bilo slasno. Neke posude su na brzinu ispražnjene.

Na početku je naglašena zahvalnost Bogu za plodove zemlje, kruh i druge proizvode, koje smo ubrali s naših njiva, kao i zahvalnost za dobre i vrijedne ljude koji cijelu godinu rade oko proizvodnje i pripreme hrane.
Među svima njima hvala majkama naših učenika koji su pripremali hranu i napunili naš stol za blagovanje i očevima koji su na svoj način pomagali. Hvala majkama koje su došle, a onima koje nisu došle neka učenici prenesu zahvalu.
Još jednom svima hvala.
Hvala učenicima i učiteljicama Senki i Marini i Barbari koje su neposredno pripremali glumu i recitacije, drugim učiteljima koji su posredno pomagali. Hvala popu Anti na blagoslovu, hvala našoj kuharici Ivanki i spremačici Renati na aranžiranju i spremanju.

I poruka za kraj:
Zahvalni budite.
Poštujte kruh i svu drugu hranu, ne bacajte hranu na pod.
Uvijek zahvaljujte onima koji su ga opskrbili i pružili nam da imamo u dovoljnoj mjeri hrane.

 

 

 
Facebook škole

 

         

Oglasna ploča
Novo u "literarnom"
Korisni linkovi
 > Škole
 > MZOS
 > AZOOTražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju