preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

A u nas ...

Vjeronaučna olimpijada 2014.- poznati naši predstavnici na daljnjem natjecanju

Autor: Josip Anušić, 24. 1. 2014.

Oštarije, 24.1.2014.- Učenice naše škole predstavljat će OŠ Josipdol na biskupijskom natjecanju vjeronaučna olimpijada. Nakon testiranja najbolji uspjeh su postigle Doris Franjković (62boda), Lara Belančić (52boda), i Glorija Graovac (45 bodova) iz 8. raz, te se među njih ubacila i mlađahna Viktorija Mihaljević, 5. raz, s 46 bodova. Čestitamo curama i želimo puno sreće na daljnjem natjecanju.
Važno je napomenuti, da na ovome iznimno zahtjevnom testiranju učenici naše škole već 6 godina osvajaju između 2. i 6. mjesta, što je izvrstan uspjeh. Ali neki su previše samokritični jer da nisu nikako osvojili prvo mjesto. Zašto je ovo teško natjecanje? Zato što se pripremanje i testiranje znanja provodi isključivo na jednu, za tu godinu, odabranu temu. Dakle, jako malo ili gotovo ništa od sadržaja koji se uče na redovitoj nastavi vjeronauka. Ove godine je tema "Katolička crkva i znanost - doprinos i odnosi". Ipak, ukupno se može reći da je takav koncept natjecanja koristan jer takvo dublje ulaženje u određenu temu obogaćuje one učenike koji su odluče pripremati za natjecanje.

Vjeronaučna olimpijada za školsku razinu održana je jučer s početkom u 13 sati u školi Oštarije, istoga dana kao i Lidrano (od 10 sati). U školi Oštarije prijavilo se i pripremalo 15 učenica/ka a na testiranje u 13 sati izašlo je 14-ero, jedno se prestrašilo obilnog padanja snijega .

Tijek natjecanja i pregledavanje testova pratila je i ravnateljica škole. Prilikom priopćavanja rezultata i podjele priznanja za sudjelovanje, svima se zahvalila i zaželjela uspjeh našoj četveročlanoj ekipi. Ugodno se iznenadila brojem prijavljenih natjecatelja i rekla da je ovo najveća grupa u školi Josipdol.
Facebook škole

 

         

Oglasna ploča
Novo u "literarnom"
Korisni linkovi
 > Škole
 > MZOS
 > AZOOTražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju