preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

A u nas ...

Terenska nastava po Zagrebu

Autor: Josip Anušić, 13. 11. 2013.

Tmuran, magloviti dan jeseni, 13.11.2013., razbila je dječija znatiželja, radost, maštovitost i originalnost. Učenici od 5.-8. razreda PŠ Siniša i Zrinko Rendulić - Oštarije, nastavni dan održali su na terenu, terenskom nastavom, u gradu Zagrebu. Za početak obišao se jedan krug po središtu grada počev od Katedrale, preko Jelačić trga, Cvjetnog, pa u Tomićevu na uspinjaču do kule Lotršćak. Nastavilo se prema Markovom trgu preko Katarininog trga gdje su Isusovci utemeljili Zagrebačko sveučilište.

 Na tom kratkom putu, kao i na Markovom trgu, turistička voditeljica je zaustavljala učenike i upoznala s mnogim važnim podacima vezanima za mjesta, zgrade i osobe na tom putu, iz povijesti i sadašnjosti. Za nekoliko tih točaka učiteljica Martina Matijaš, unaprijed je podijelila zadatke učenicima da se pripreme i izvijeste na terenu. Oni su to lijepo napravili i također pružili osnovne informacije o Markovom trgu, saboru, Zastupnicima, katedrali, Jelačić trgu, Tehničkom muzeju... Posjetom katedrali učenici su vidjeli, između ostaloga, počivališta bl. Alojzija Stepinca, Zrinski i Frankopan s poznatim natpisom uklesanim u kamen. "Navik on živi ki zgine pošteno".

Drugi dio programa ovoga dana odvijao se u kinu u Branimirovoj, a na reportoaru bio je prije tri dana premijerno predstavljeni igrani film Šegrt Hlapić.

Treći dio odvijao se u Tehničkom muzeju u, skoro, trosatnom slušanju, razgledavanju, sudjelovanju u pokaznim točkama planetarija, Teslinoj postavci, rudnik, prometna sredstva ....

Povratak kućama u 18.30.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju