preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

A u nas ...

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

Autor: MAJA STOŠIĆ, 16. 9. 2015.

Hrvatski olimpijski odbor je 2007. godine pokrenuo program pod nazivom Hrvatski olimpijski dan (HOD),  jedinstveni naziv za nacionalnu sportsku manifestaciju koja se obilježava 10. rujna i promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

 

Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi.

 Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica kao “zastava  prijateljstva“. Bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je opće prihvaćen olimpijski simbol, čija uporaba podliježe strogim pravilima Međunarodnog olimpijskog odbora.

Učenici i učitelji naše škole podržali su ovu manifestaciju nošenjem bijelih majica i provodeći  sportske aktivnosti, poput nogometa, graničara,brzog hodanja.

Slike govore više od tisuću riječi...
Facebook škole

 

         

Oglasna ploča
Novo u "literarnom"
Korisni linkovi
 > Škole
 > MZOS
 > AZOOTražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju