preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

A u nas ...

Oštarska djeca s milijun djece mole za jedinstvo i mir

Autor: Josip Anušić, 18. 10. 2012.

Oštarije- Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir, naziv je molitvene akcije koja se jučer održavala diljem svijeta u isto vrijeme, a s nakanom postizanja mira i time jačanja jedinstva u svijetu, obitelji, u zajednici čijim smo dijelom. Mir, onaj nutarnji, potreban je svakom od nas. Točno u 9 sati, oko 80 učenika PŠ Oštarije, okupilo se na molitvu i pjesmu u svetištu Gospe od Čudesa. Nakon uvodnog predstavljanja ove akcije koja se po prvi puta održava u Oštarijama, sa željom da zaživi u budućim godinama, zajednički se pjevalo Kraljice krunice, a izmoljena je jedna desetica krunice otajstava svjetla. Predmolitelj pop Ante, župnik, predložio je da ostale četri desetice budu svojevrsna domaća zadaća. 

Molitvena akcija "Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir" pokrenuta je u Karakasu, glavnom gradu Venzuele, još 2005. godine sa željom da se priključi svakog 18. listopada, po mogućnosti u isto vrijeme, što veći broj djece, ne samo jedan milijun, s cijelog zemaljskog kruga. U Hrvatskoj prvi puta se molilo 2010. godine, a ove 2012. prvi puta se tome priključili djeca sa svojim učiteljima iz Oštarija. Učiteljice Viktorija, Mirjana, Irina, Morena, Martina i vjeroučitelj Josip s radosnom i oduševljenom djecom molili su puna srca za ovu, uistinu, veliku potrebu. Umirovljena učiteljica Biserka, kao dobri anđeo, u svemu prati svoje mlađe kolege i učenike, pa tako ni ovu priliku zajedničkog moljenjanije nije propustila.

Prekrasan sunčan dan dodatno je uljepšao cjelokupni dojam i osjećaj zadovoljstva. "To je mir kao rijeka. To je radost kao izvor. To je ljubav kao more u meni. Aleluja." - riječi su pjesme i opis osjećaja.
Facebook škole

 

         

Oglasna ploča
Novo u "literarnom"
Korisni linkovi
 > Škole
 > MZOS
 > AZOOTražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju