preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

A u nas ...

Održano školsko natjecanje Vjeronaučne olimpijade

Autor: Josip Anušić, 27. 1. 2012.

Oštarije, 27. siječnja 2012. bilo je natjecanje iz vjeronauka na školskoj razini, poznatije kao Vjeronaučna olimpijada. Natjecatelji su bili iz PŠ Oštarije. Test je sadržavao 61 pitanje s kojima se moglo osvojiti 100 bodova. Pravo natjecanja na biskupijskoj razini, između 10 prijavljenih učenika viših razreda, izborili su: 1. Lara Belančić,(6. raz) 2. Doris Franjković, (6.raz) 3. Katarina Stošić, (7.raz) 4. Glorija Graovac, (6.raz) a kao pričuva priprema se i Ivana Neralić (5.raz) koja je bila 5. na ljestvici konačnih rezultata. Čestitke njima, ali i ostalim učenicima koji su uložili truda za pripremnje u natjecanju: Leo S., Iva G., Anamarija G., Valentina N., Marija F.

Tema ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade bila je Grkokatolici. Pripremanjem za natjecaje učenici su se više upoznali s ovom Crkvom koja je u zajedništvu sa Svetim Ocem u punom jedinstvu Katoličke vjere.

Bodrite i potičite naše natjecateljice kako bi 21. veljače u Korenici zauzeli što bolji plasman, iako je to drugotni razlog ovoga natjecanja. Prvi je razlog upoznavanje i produbljivanje spoznaja o temi natjecanja, ali i upoznavanje s drugim učenicima iz drugih škola iz cijele naše biskupije koja se prostire na cijeloj Ličko-senjskoj županiji, na južnom dijelu Karlovačke županije i sjevernom dijelu Zadarske županije.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju