preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

A u nas ...

Božićna priredba

Autor: Josip Anušić, 18. 12. 2010.

 Oštarije, 18.12.2010. - Učenici i učitelji PŠ Oštarije pripravili su Božićnu priredbu za svoje roditelje, bake i djedove, za cijelo svoje mjesto. Večer je započela s dvije narodne igre, kola, koje su izveli učenici trećeg i četvrtog razreda odjeveni u narodne nošnje. Središnji dio večeri bio je igrokaz Rođenje Isusa uz nekoliko pjesama iz bogate hrvatske glazbene baštine, da bi sve završilo gromoglasnim pjevanjem pjesme Radujte se narodi.

Najmlađi učenici, prvih i drugih razreda, već po pravilu izazovu veliko oduševljenje svih nazočnih. Ovaj puta recitirali su stihove božićnih pjesama i u narednim godinama bit će među njima odličnih glumaca. Ipak valja istaknuti i nekoliko pojedinaca koji su bili oksnica priredbe. Solo pjevanjem učenica Petra Grdić, 5. razred, napravila je uvertiru u igrokaz, Martina Kesner glumila je Mariju i izvrsno pjevala, Filip Franjković glumio Josipa... a da bi sve ispalo skladno i sa smislom mnogo truda je uložila učiteljica Senka Turkalj.

 

KLIK ZA VIŠE SLIKA Božićna priredba

Škola u Oštarijama uvijek je imala izvrsnu suradnju s vatrogascima DVD-a Oštarije, tako je bilo i ove godine. U sve dane kada su bile popodnevne probe dom je bio na raspolaganju i u sve dane je bilo ugodno zagrijano dok je vani bilo daleko ispod nule. Hvala vatrogascima. 

 

HVala svima koji su prikupili male narodne nošnje. I hvala župniku koji je uveličao našu priredbu svojom nazočnošću, ali pomagao u kostimografiji i u razglasu. Hvala Zorku za predani i odgovorni rad oko ozvučenja scene. Čelništvu Općine Josipdol s načelnikom Zlatkom Mihaljevićem koji uvijek vrijedno prati rad i trud učenika. I ovaj puta je napustio neke druge obaveze da bi bio s nama i pratio cijelu priredbu, a na kraju i čestitao predstojeće blagdane.

Veliko hvala djeci i njihovim strpljivim roditeljima, ali i učiteljima, koji su udobnost svoga slobodnog vremena morali  prekidati i voziti djecu 4 dana na probe, pa onda dolaziti po njih, a mnogi su pekli i suhe kolače. Hvala zadrugarima školske zadruge "Ča veliki, ča mali" jer su i ove godine obogatili ponudu svojim prigodnim rukotvorenim radovima. Hvala i neimenovanim dobročiniteljima. Bez svih nebi bilo u konačnici ovako dobar i nezaboravan događaj.
Facebook škole

 

         

Oglasna ploča
Novo u "literarnom"
Korisni linkovi
 > Škole
 > MZOS
 > AZOOTražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju