preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

POSJET SPILJI TOUNJČICI

Autor: DRAŽEN VALENTIN, 24. 10. 2017.

Područna škola Lucije Capan ove je školske godine pokrenula projekt „Tajne tounjskog podzemlja“, u sklopu kojeg ćemo se upoznati s posebnostima i ljepotama spilja i jama tounjskoga kraja. Taj smo projekt započeli tako što smo u utorak 24. listopada nakon drugoga školskoga sata krenuli u posjet spilji Tounjčici.

 Od škole se središtem Tounja prema spilji kretala vesela zmija od osamdesetak učenika i učitelja. Zastala je kod poučne ploče koja više govori o spilji Tounjčici, gdje je učitelj Dražen Valentin iznio neke zanimljivosti o povijesti te spilje. Nakon toga smo se spustili do nje, prešli preko novoga drvenoga mosta i prošetali stazama uz nju. Uživali smo u čistom, svježem zraku, bistroj vodi i jesenskim bojama. No da to ne bi bila samo ugodna nego i edukativna šetnja pobrinuli su se učitelji.

Učitelj geografije upoznao je učenike s osnovnim podacima o Tounjčici i nastanku spilja, učiteljica Sanja Hrvoj-Musulin s biljnim i životinjskim svijetom koji u njom obitava, a učenici su uz pomoć microbitova i učiteljice Anite Poljak izmjerili temperaturu kod ulaza u spilju.

Nakon te vesele šetnja i nastave u prirodi svi smo se živi i zdravi, neki i pomalo umorni, vratili u školu. Nadamo se i da će nastavak našeg projekta biti ovako zanimljiv.

Fotogalerija
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju