preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

Izvanučionička nastava Ogulin 4. listopada 2016.

Autor: MIRJANA GRUBIŠIĆ, 5. 10. 2016.

Utorak 4. listopada, učenici trećeg i četvrtog razreda PŠ Siniše i Zrinka Rendulića proveli su poučan dan pun suradničkog učenja i zabave.

Aktivnosti su počele u Meteorološkoj postaji Ogulin gdje smo u neposrednoj stvarnosti učili o motrenju i predviđanju vremena. Saznali smo da nas čeka ugodan i topao dan te smo se laganom šetnjom uputili prema našem slijedećem odredištu – Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić.

 

Srdačno nas je dočekala ravnateljica škole gđa. Anđelka Salopek. Tamo smo se, oslikavanjem dvorišta škole, pridružili aktivnostima kojima se već tradicionalno obilježava tjedan posvećen djeci. Slijedilo je upoznavanje s učenicima 2. b razreda i njihovom učiteljicom Jasminom, našim e-Twining partnerima u projektu Glagoljamo, te radionica učenja glagoljice.

Nakon kratkog predaha uputili smo se u posjet Prvoj osnovnoj školi. Pozdravili su nas učenici 4.b razreda, njihova učiteljica Slavica te ravnatelj škole gosp. Zvonko Ranogajac. Zajedno smo poslušali predavanje gđe. Bojane Batinić-Perić o kukcima, a onda smo, koristeći se materijalima iz njihovog vrta i onim što smo pronašli u svojim torbama, napravili hotel za kukce.

I na kraju igra! Dečki su zaigrali napetu i do kraja neizvjesnu nogometnu utakmicu, a cure su se ogledale u graničaru. Druženje je završilo uz grickalice, sok i dogovor o neizbježnom uzvratnom susretu.   (Učiteljica Andreja Matijašić)

Fotogalerija
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju