preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

Radio igra Gospođica Neću u izvedbi dramske grupe iz Oštarija uvrštena među najbolje u zemlji

Autor: Josip Anušić, 30. 9. 2020.

Najveći uspjeh naše škole na LIDRANO natjecanju postigla je radio igra Gospođica Neću od Sunčane Škrinjarić koju je realizirala učiteljice Senka Stojisavljević sa svojom dramskom grupom, učenicima 4. razreda (sada petašima). Danas je to postalo službeno na završnoj smotri LIDRANO stvaralaštva održane putem video linka gdje je ukupno njih deset uvršteno među najbolje u kategoriji radijskog izraza, svi su preslušani i predstavljeni javnosti. Preslušajte ga i vi u nastavku.

Proljetos, nakon prvog preslušavanja ovog uratka svi smo govorili da je napravljeno pravo umjetničko djelo i prognozirali smo siguran plasman na županijsku razinu LIDRANO natjecanja, što se i ostvarilo. A onda smo iščekivali to županijsko natjecanje s velikim nestrpljenjem. I vijesti s toga natjecanja bile su dobre: Gospođica Neću poslana je na državnu razinu natjecanja. Ogromna radost za sve nas.
 
Na državnu razinu iz svih županija poslana su 53 rada u ovoj kategoriji Radijskog izraza. Oštra i brojna konkurencija. Propozicije natjecanja kažu da se od svih poslanih radova, nakon preslušavanja i procjene, za završnu smotru bira samo njih nekoliko. Ujedno, svi izabrani su pobjednici bez posebnog proglašavanja. No, LIDRANO, završna smotra LIterarnog, DRAmskog i NOvinarskog stvaralaštva, otkazuje se zbog korone. Svi smo žalosni i više ništa ne očekujemo.
 
Međutim, ljetos dolazi informacija da se ide na realizaciju on-line završne smotre LIDRANO natjecanja. Nismo znali kakvi su ostali radovi, ipak, i plasman na državno prosudbeno povjerenstvo smatrali smo velikim uspjehom.
Ali, kada je početkom školske godine stigla vijest da su naši četvrtaši sa svojom izvedbom Gospođice Neću odabrani među deset najboljih u državi, sreći nije bilo kraja.
 
Danas je održana završna smotra putem video linka. Naši mališani i njihova učiteljica Senka s nestrpljenjem su očekivali svoju izvedbu i stručnu prosudbu državnog povjerenstva. Slušali su i analizirali svaku riječ. Povjerenstvo nije štedjelo riječi hvale, a nije izostalo ni superlativa, naravno, bila je i poneka dobronamjerna kritika s preporukom za bolji daljnji rad i buduće projekte.
 
Svima im čestitamo na uspješnom predstavljanju naše škole učiteljici Senki i učenicima: Mila Franjković, Leonarda Gračanin, Melani Grdić, Aleksandra Hudorović, Patricio Ivanišević, Nika Juričić, Fran Matešić, Andreja Šegan, Ivan Turudić, Anita Zafirov.
 
O nastanku ovoga, sada već, uspješnoga rada učiteljica Senka je rekla: "Radio igra za djecu nastala je kao ideja za poticanje čitanja kod djece. Cilj je bio uključiti sve učenike 4. razreda bez obzira pohađaju li nastavu po redovnom ili prilagođenom programu. Prvi zadatak učenika bio je pročitati nekoliko ponuđenih priča. Demokratskim izborom odabrana je priča Sunčane Škrinjarić, Gospođica Neću. Zajednički smo dogovarali promjene teksta tijekom snimanja, učenici su davali ideje, nismo ništa skraćivali samo dorađivali i prilagođavali tekst. Učenici su sami odabrali ulogu u priči koju žele dramatizirati. Slijedilo je uvježbavanje dramatizacije, snimanje te montaža. Montaža je zahtijevala dosta uloženog truda i vremena. Najveće zadovoljstvo i sreća bilo je čuti i prepoznati svoj glasić u konačnoj snimci."
Facebook škole
INFORMATIKA

 

         

Tražilica
Oglasna ploča
Korisni linkovi
 > Škole
 > MZO
 > AZOO
 > ettaedu
 > CARNetCMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju