preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

Sestre Bertović uspješne na županijskom natjecanju iz matematike

Autor: Josip Anušić, Tihana Sabo, 28. 2. 2018.

U srijedu, 28. veljače 2018. g., održano je županijsko natjecanje iz matematike na koje su bile pozvane dvije naše učenice - sestre Jana i Lea Bertović. Zbog vremenskih neprilika, natjecanje se za naše učenice održalo u OŠ Josipdol umjesto u OŠ Grabrik.

Naša Jana je u kategoriji 4. razreda zauzela 5. mjesto, a Lea u kategoriji 8. razreda 12. mjesto u Karlovačkoj županiji, što su zaista lijepi rezultati na koje smo vrlo ponosni.

Učenice su 120 minuta rješavale prilično zahtjevne zadatke u kojima je trebalo primijeniti naučeno iz matematike, ali prije svega doći na pravu ideju za njihovo rješavanje. Pojedini zadaci mogli su se riješiti i uz malo snalažljivosti, što nije bilo tako jednostavno. Zadaci nisu bili nimalo lagani za njihovu dob, ali naše su se učenice u pojedinim zadacima odlično snašle i mi smo zadovoljni njihovim rezultatima.

Prateći rad učenica i njihov način razmišljanja pri rješavanju matematičkih problema, sigurni smo da će i u narednim godinama učenice postizati odlične rezultate na matematičkim natjecanjima i u tome im želimo puno sreće.

Za sam plasman i predstavljanje naše škole na županijskom natjecanju, te ostvareni uspjeh na istom, čestitamo i zahvaljujem sestrama Jani i Lei Bertović, kao i njihovim mentoricama Mirjani Grubišić i Tihani Sabo.

Jana i Lea su vrijedne cure koje se ne boje izazova, rado se prijavljuju i sudjeluju u svim školskim i izvanškolskim aktivnostima. Pristup preuzetim obavezama je uvijek maksimalno odgovoran i ozbiljan. To je vidljivo i po ovom i drugim rezultatima. Da podsjetimo, Lea je već županijski prvak iz informatike, a Jana kao najmlađa u ekipi, s najboljim rezultatom, plasirala se i na višu razinu natjecanje iz vjeronauka.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju