preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

"Ča veliki, ča mali" - učenička zadruga

Učenička zadruga "Ča veliki ,ča mali" djeluje u PŠ Siniše i Zrinka Rendulića u Oštarijama.

Ponovno je počela s obavljanjem svoje djelatnosti nakon 16 godina. Naime,naša zadruga osnovana je davne 1957. godine i bila je uglavnom poljoprivrednog usmjerenja. Zbog ratnih događanja prestala je s radom 1990. godine, a 13.12.2006. održana je obnoviteljska skupština na inicijativu učiteljice Zorice Jurašić. Uz svesrdnu pomoć učitelja, pomoćnog osoblja škole, roditelja i učenika zadruga je počela s radom. U sastavu zadruge djeluju četiri sekcije: veziljska, kreativna radionica, likovna grupa i cvjećarska sekcija.

Nošeni maštom članovi zadruge raspoznaju ljubav prema prirodi, vrijednostima ljudskog rada te zaštiti okoliša i njegove baštine. Prvi puta svoje uratke predstavili su na božićnom sajmu 15. i 16. prosinca 2006. Mještani, roditelji učenika bili su ugodno iznenađeni božićnim asortimanom.
Učenici sa velikim zadovoljstvom dolaze na satove sekcija, razvijaju radne sposobnosti, međusobnu suradnju sa učenicima, učiteljima i roditeljima, te zadovoljni odlaze kućama.


Vijesti

Zadrugari posjetili sajam "Bundevijada" u Vrbovskom

Autor: Doris Božičević, 12. 10. 2013.

12.10.2013.(VRBOVSKO) Učenička zadruga »Ča veliki, ča mali« iz Oštarija 12.10. u 8:30 zaputila se za Vrbovsko na bundevijadu. Bundevijada se održala u školskoj dvorani OŠ I. G. Kovačića. Ovaj put zadruga je samo gledala radove i tu i tamo pokupila koju ideju. Nismo samo šetali od štanda do štanda nego smo posjetili Crkvu Sv. Ivana Nepomuka i Kamačnik.

BUNDEVIJADA 2013

 

 Najljepše je naravno bilo na bundevijadi, vidjeli smo: razno, razne ručne radove i slastice, sireve i med za degustacije.

Sudjelovali su: učenici 5. r: Sandra Bokulić

Iris Božičević

Dino Cazin

Edi Graovac

Ema Pliveć

 

Učenici 6. r: Luka Krznarić

Danijela Manojlović

Andreja Puškarić

Petra Žilić

Doris Božičević

 

I naravno uč: Maja Stošić, Snježana Brozinić i Josip Anušić bez kojeg ne bi imali prijevoz.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju