preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

"Ča veliki, ča mali" - učenička zadruga

Učenička zadruga "Ča veliki ,ča mali" djeluje u PŠ Siniše i Zrinka Rendulića u Oštarijama.

Ponovno je počela s obavljanjem svoje djelatnosti nakon 16 godina. Naime,naša zadruga osnovana je davne 1957. godine i bila je uglavnom poljoprivrednog usmjerenja. Zbog ratnih događanja prestala je s radom 1990. godine, a 13.12.2006. održana je obnoviteljska skupština na inicijativu učiteljice Zorice Jurašić. Uz svesrdnu pomoć učitelja, pomoćnog osoblja škole, roditelja i učenika zadruga je počela s radom. U sastavu zadruge djeluju četiri sekcije: veziljska, kreativna radionica, likovna grupa i cvjećarska sekcija.

Nošeni maštom članovi zadruge raspoznaju ljubav prema prirodi, vrijednostima ljudskog rada te zaštiti okoliša i njegove baštine. Prvi puta svoje uratke predstavili su na božićnom sajmu 15. i 16. prosinca 2006. Mještani, roditelji učenika bili su ugodno iznenađeni božićnim asortimanom.
Učenici sa velikim zadovoljstvom dolaze na satove sekcija, razvijaju radne sposobnosti, međusobnu suradnju sa učenicima, učiteljima i roditeljima, te zadovoljni odlaze kućama.


Vijesti

Zadrugari Oštarija na smotri u Rečici

Autor: IRINA GRAČANIN, 21. 5. 2012.

Dana 18. svibnja 2012. održana je 13. smotra učeničkih zadruga Karlovačke županije u prostorijama OŠ Rečica te DVD-a Rečica. Na smotri su sudjelovale učeničke zadruge osnovnih škola, Centra za odgoj i obrazovanje mladeži Karlovac, Prirodoslovne škole te zadrugari Učeničkog doma Karlovac.
U smotri je sudjelovala i učenička zadruga „Ča veliki, ča mali“ iz Oštarija. Zadrugu su predstavljale učenice Gloria Graovac, Lara Belančić i Doris Franjković te učiteljice Viktorija Pribanić, Irina Gračanin i Maja Stošić koja  je i voditeljica zadruge. 

Pred članove komisije postavljen je težak zadatak jer radovi zadrugara bili su raznovrsni, posebni, maštoviti i vidno ispunjeni višemjesečnim trudom. Ipak, netko mora biti i prvi pa je  titulu najboljih ponesla učenička zadruga Ivančice iz OŠ Rečica. Zadrugari „Ča veliki, ča mali“ osvojili su 6. mjesto.
Ovim putem želim se zahvaliti u svoje ime te  u ime učiteljica Viktorije i Maje svim učenicima koji su sudjelovali u radu učeničke zadruge „Ča veliki, ča mali“, učiteljima, učiteljicama i ostalim djelatnicima OŠ Oštarije te svim onima koji podupiru rad ove zadruge. 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju