preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > PRO TOUNJ
A kod nas...

Posljednji ispraćaj učiteljice Milene Capan

Autor: Josip Anušić, 7. 4. 2017.

Poštovani prijatelji, kolege učiteljice i učitelji, djelatnici OŠ Josipdol, Tounj i Oštarije, sadašnje i bivše generacije učenika, zauvijek nas je napustila učiteljica Milene Capan u svojoj 61. godini života. Nakon duge i teške bolesti preminula je u svome domu 5. travnja 2017. u krugu svoje obitelji. Usnula je svoj vječni sanak grljena od muža Milana i kćeri Nataše i Ksenije, s tugom i ljubavlju.

Milena Capan r. Blagojević, rođena je  15. lipnja 1956. od oca Petra i majke Jovanke u Novoj Gradišci gdje se i školovala. Uspješno je diplomirala 1978.godine na Pedagoškoj akademiji u Petrinji i stekla zvanje nastavnika Hrvatskog jezika. Do smrti je ostvarila ukupan staž u trajanju od 38 godina i 11 mjeseci. Zadnje godine staža uz redovitu nastavu hrvatskog jezika, obnašala je dužnost voditeljice Područne osnovne škole Lucije Capan u Tounju.

Milena i Milan Capan sklapaju brak na Staru godinu (31. prosinca) 1980. s trajnom adresom u Tounju gdje ostaje do svojih zadnjih dana života. Stekli su i podigli dvije kćeri Natašu i Kseniju koje su joj podarile troje unučadi.

U noći uoči sahrane svjedočili smo dirljivim trenucima zajedništva, pažnje i sućuti gdje se u više vremenskih intervala izmijenio veliki broj osoba uz tugujuću obitelj i Milenin odar s molitvom na usnama koju su predvodile susjede, na tzv. "čuvanju". Mnogo sumještana, prijatelja, kolega, učenika i njihovih roditelja, te bivših učenika, došli su odati počast Mileni na posljednjem ispraćaju 7. travnja na mjesnom groblju u Tounju. Sprovodne obrede predvodio je župnik fra Ante Bekavac, a nakon toga i misu zadušnicu u župnoj crkvi.

Draga Milena, pamtit ćemo tvoju srdačnost i dočeke u obiteljskom domu ili u školi. Jako si se trudila da se tvoji gosti osjećaju ugodno i da budu lijepo počašćeni. Nadamo se i molimo da i ti kod Boga, u njegovom kraljevstvu, uživaš jednako gostoprimstvo i počasti. Neka On, milosrdni Otac, podari vječni mir i sreću duši tvojoj. Zbogom i doviđenja.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju