preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > PRO TOUNJ
A kod nas...

Europski dan jezika u Tounju

Autor: Patricija Gočen, 3. 10. 2016.

U Europi se svake godine 26. rujna obilježava kao Europski dan jezika. Obilježili smo ga i mi u Područnoj školi Lucije Capan.

Naši najmlađi, učenici prvog razreda, uz pomoć učiteljice Bogdanke Jerković zabavljali su se oblikovanjem slova od plastelina kako bi dobili svoje ime. Važno je naglasiti kako su oni u to uložili puno truda jer su do sada naučili samo tri slova, a neki od njih imaju puno više od tri slova u imenu.

Za to vrijeme drugi i treći razred su Europski dan jezika obilježavali igrajući se u školskoj dvorani. Igrali su par sličnih igara u kojima su učenici bili podijeljeni u dvije grupe te su morali slagati jedno po jedno slovo po podu kako bi dobili izraz Europski dan jezika. Grupa koja najbrže složi bila je pobjednik.

Dok su se naši mali igrali, viši razredi su obavljali malo ozbiljniji posao. Na satu hrvatskog jezika, uz učitelja Dražena Valentina, igrali su jezični kviz te uređivali pano. Kviz se igralo i na satu engleskog, samo je ondje voditeljica bila učiteljica Valentina Stipetić.

Uglavnom, svatko je na svoj način obilježio Europski dan jezika. Neki su se igrali, neki uređivali pano, neki igrali kviz, a naša draga kuharica Gordana obilježila ga je kuhanjem graha i ječma te pranjem i brisanjem suđa:)

Patricija Gočen, 8. razred

https://mostovi2015.wordpress.com/

26.9.2016. g., povodom Europskog dana jezika učenici prvoga razreda u Tounju pisali su svoje ime slovima iz slovarice i plastelinom.

 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju