preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > PRO TOUNJ
A kod nas...

Maškare

Autor: PETAR MALNAR, 4. 3. 2011.

Optužnica

-         kriv je načelnik općine Tounj jer je donirao CD plejer MP3 najboljoj maski.
-         kriv je gosp.Klaudio  jer je nagrade uručio prvoj, drugoj i trećoj maski. Kriv je 100 % jer se  maskirao u njemačkog nogometnog reprezentativca Closea.
-         krive su učiteljica Milena, Bojana, Ankica, Valentina, Katarina i Anita što su priredile zadovoljstvo i veselje učenicima.
-         kriva je i osuđena na veliku kaznu teta Gordana jer je spekla fine i mekane krafne.
-         krivi su učenici od prvog do osmog razreda jer su sve dali od sebe kako bi se njihova maska svidjela ocjenjivačkoj komisiji.
-         polaznici male škole najviše su krivi jer su najmlađi i njima je trebalo najviše truda da se maskiraju.Nesmijemo zaboraviti njihovu tetu Bojanu.I ona je kriva.

-         moramo okriviti mali zbor jer je ovu feštu otvorio pjesmom “Danas je fašnik“.Okrivljujemo  i grupu maski koja je izvela igrokaz “Neobična pljačka fašničkog vlaka“.Ritmička grupa pod prekrasnim maskama otpjevala je ponovo aktualnu pjesmu “Hajde da ludujemo ove noći“.Tajči se ponovo vraća.I ona je kriva.

-         veliku kaznu zaslužila je učiteljica Katarina jer je organizirala igru “Hodanje s papirom“. Smijeh, navijanje, slatke pogreške, uzbuđenje najmlađih. Nema pobjednika. Svi su pobjedili.
-         kriv je ocjenjivački žiri u sastavu Klaudio, Bogdanka, Bojana, Anita i Valentina i slijedi im velika kazna (moraju nekoliko puta pročitati ovaj članak) jer su odlučili :
   
1.      nagrada – vojnici ( treća tounjska brigada )
2.      nagrada - klauni iz 2.razreda ( Fabijan i Ksenija )
3.      nagrada – mala škola (Leon Mahmutović )
4.      utješna nagrada – ranjenik (Renato Pribanić )     
 
    Za prve maske CD plejer MP3, za druge i treće maske slatki veliki paketi. Košarica slatkiša pripala je utješnoj nagradi. Zamislite-sve nagrade primili su iz ruku Closea- lijevog krila njemačke nogometne reprezentacije. Bilo je tu još plesa s balonima.
Moram obavijestiti pučanstvo tounjskog kraja da su sve krafne tete Gordane pojedene. Kriva je i zato mora za kaznu  ponovo speći krafne slijedeće godine.
 
SVI SU KRIVI, A KAD SU SVI KRIVI NITKO NIJE KRIV.
 
E, ne može tako. Netko mora biti kriv. Svima je oprošteno osim Imbre. On je kao i ranijih godina okrivljen, obješen i spaljen.
Ja sam kriv što sam sve to snimio i napisao ovih nekoliko rečenica. Sva sreća da me nisu osudili i spalili jer bi bili zakinuti za dobre fotke s ovogodišnje maškarijade.
                   
Zdravi i veseli bili.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju