preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > PRO TOUNJ
A kod nas...

Dan škole u Tounju

Autor: PETAR MALNAR, 14. 12. 2010.

Danas su Sv.Lucija i Dan škole bili posebni. Cijeli prosinac je u ozračju dobrote, mira i tolerancije. Pružamo ruke jedni drugima, dajemo kolko možemo, dajemo od srca.
     Proslava dana škole odvijala se neobično. Po prvi puta nije bilo šablone.Načelnik općine Tounj pobrinuo se je da bude drukčije. Općina Tounj poklonila je učenicima škole predstavu „Sunce djever i Neva Nevičica “ Ivane Brlić-Mažuranić koju je izvela kazališna skupina društva “Naša djeca“ iz Ogulina.

Poslije pozdravnih riječi voditeljice škole Milene Capan,ravnateljica škole je uputila čestitke učenicim i djelatnicima rekavši da mogu biti ponosni na ime koje nosi škola. Pozdravivši nazočne i uputivši sve najbolje za dolazeće praznike, načelnik općine Ivica Sopek je školi uručio digitalni projektor, veliko projekcijsko platno i prateću montažnu opremu rekavši pritom : „ Općina Tounj vas je uvijek pratila pri opremanju škole želeći da se nastava koliko god je moguće odvija suvremenim metodama i nastavnim sredstvima. I ovaj put želimo da dobro opremite multimedijsku učionu koja će služiti vama djeco i vama dragi prijatelji nastavnici. Naša su vam vrata otvorena i kod nas možete tražiti pomoć. U skladu s našim mogućnostima mi ćemo vam pomoći“. Učenici 6. razreda Luciji Capan čestitao je rođendan i uručio poklon.

Voditeljica škole pozvala je nećakinju učiteljice Lucije Capan po kojoj škola nosi ime da se obrati nazočnima u dvorani. Gospođa Stanislava Radić, također učiteljica u mirovini, ispričala je dio biografije svoje tete naglasivši kako je teta Lucija sav svoj život i ljubav poklanjala djeci. Uzbuđena i iznenađena primila je uvećanu sliku svoje tete na dar. Načelnik općine upoznao je nazočne s informacijom kako je njemu pripala čast i zadovoljstvo 1991.god.da predloži mjerodavnim institucijama naziv škole po cijenjenoj učiteljici. Obilježavanje Dana škole završava prekrasnom predstavom koju su izveli u potpunoj tišini dvorane članovi kazališne skupine iz Ogulina.

Hvala gospodine Sopek za materijalni poklon ,a posebno za duhovni koji nas je ugodno iznenadio .

Foto album priredbe
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju