preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > PRO TOUNJ
A kod nas...

STOP nasilju

Autor: Anita Peter, 25. 1. 2010.

Naša mala škola odlučila se pridružiti borbi protiv nasilja pa smo 25. siječanj proglasili Danom nenasilja i obilježili ga na svoj način.

 

Svjesni situacije gdje sve češće slušamo na televiziji, čitamo na internetu ili u novinama o primjerima nasilja, pogotovo među vršnjacima, odlučili smo da mi to ne želimo u svojoj okolini, u našoj školi. Učenici su imali zadatak pripremiti prezentacije, izraditi plakate i sl. na temu kako spriječiti nasilje. U ponedjeljak smo se skupili u našem hodniku i nakon uvodnih riječi voditeljice i načelnika Općine Tounj, poslušali što učenici misle o problemu nasilja i kako bi ga mogli spriječiti. Svaki razred je temu obradio i prikazao na svoj način. Oni najmanji su pripremili plakate i svoja razmišljanja o tome što vole i ne vole, o prijateljstvu (jer je to jedan od načina sprječavanja nasilja) i o tome kakvu školu žele, a kakvu ne žele.

Učenici viših razreda su iskoristili svoje znanje informatike i pripremili prezentacije koje su sadržavale dosta važnih poruka i fotografija koje su nas sve mogle potaknuti na razmišljanje.

Da tu ne bude kraj našem zalaganju za nenasilje, pobrinut će se Općina Tounj. Načelnik gosp. Ivica Sopek je rekao da će općina darovati sadnice drveća kojima ćemo urediti okoliš škole i da će urediti igralište s nekoliko ljuljački, klupa... Tako ćemo se radom i igrom boriti protiv nasilja koje nije dobrodošlo u našu školu.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju