preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > PRO TOUNJ
A kod nas...

Dan škole - Tounj 2014.

Autor: Anita Poljak, 16. 12. 2014.

Opet ja o mjesecu prosincu posebnom u godini. Mjesecu u kojem se otvaraju naša srca, a  iz njih izlazi ono najbolje od nas. Prosinac i Dan škole u Tounju. Kakve to  ima veze jedno s drugim. Ima jer ono što je najbolje u nama oslobođeno je i u priredbi provedeno u djelo.   

 

Pratim sa strane već dva tjedna pripreme. Nikome ništa nije teško, nadopunjuju se kolegice jedna s drugom bez puno priče. Učenici izvršavaju zadano, vježbe idu, probe bez napora i s voljom. Sve ide prema danu kad posao treba dobiti svoj smisao.

Školska dvorana dobro popunjena, pozitivna energija kruži prostorom. Voditeljica škole pozdravlja ravnateljicu Zoricu, načelnika općine Tounj gosp.Sopeka, roditelje i djecu. Ravnateljica kratko pozdravlja sve nazočne čestitajući im nadolazeće blagdane. Načelnik pozdravlja također sve u dvorani. Ono što je najbolje tog trenutka je predaja dva projektora voditeljici škole sa željom da nastava  bude suvremenija. Moram ubaciti komentar jedne kolegice : “Došli su nam dobro kao malo vode u pustinji“.

Idemo. Polaznici male škole prikazuju kako je sve počelo na samom početku našeg obrazovnog procesa. Prvi razred i upoznavanje s onim što smijemo ,a što ne smijemo, čita voditeljica programa Fanika Capan. Mali zbor pokazuje u što su potrošili vrijeme vježbajući.

Lana i Doroteja pokazale se do kuda stvari mogu doći kad je zaljubljenost u pitanju. Jedna simpatija, a njih dvije. Rješenje su potražile u boksačkom ringu. Perfektno i simpatično.

Kauboji i kaubojke su plesom pokazali što se radi kad si sretan i zaljubljen. Srce brže kuca, a noge poskakuju u ritmu Country Road plesa. Ne možeš ih zaustaviti. Zbor nastavlja dalje pjesmom Lijep dan. Može se prikazati naučeno i na drugi način. Dečki su Snjeguljicu i sedam patuljaka prikazali suvremeno-repanjem. Bravo. Kako godine odmiču u školi tako se i učenici ponašaju drukčije. Sedmi i osmi razredi razmišljaju o plesu sa simpatijama. Žele pokretima privući poglede onih na koje su bacile pogled. Počinje na parketu dvorane plesno ludilo. Ima tu break-dancea, hip- hopa, op-skoka, zumbe, tumbe i čega sve ne. Kako su osmaši najozbiljniji, pjesma koju su izveli, a nosi naslov Maestro muzika je primjerena ovoj tvrdnji. Jedno za drugim i evo nas na kraju. Završavamo recitacijom Klupa s tisuću imena. I kada svi misle da je gotovo nije gotovo. Druženje se nastavlja odbojkom. Dvije ekipa daju sve od sebe da se popnu na pobjedničko postolje. Ne pomaže ni pojačanje u osobi načelnika. U jednih je veća želja za pobjedom. Koji su to, saznat ćete slijedeće godine. Za pohvaliti je dečke koji su brzo i bez prijekorno donesli i odnesli sve stolice u razrede.

  Učenici i djelatnici škole u Tounju priredbom vam žele uputiti čestitke za dolazeće blagdane.

 

                                                                                                                        Petar Malnar       

Fotogalerija
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju