preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > PRO TOUNJ
A kod nas...

Djeca nose svjetove na dlanu

Autor: Josip Anušić, 22. 3. 2009.

Povodom Dana OŠ Josipdol, pod geslom "Djeca nose svjetove na dlanu" učenici i učitelji iz PŠ Lucija Capan - Tounj pripravili su priredbu kojom su oduševili sve nazočne.
    Svečanost proslave otvorila je ravnateljica škole Zorica Jurašić riječima dorodošlice i pozdravom nazočnima: ravnateljima škola ogulinskog kraja, načelnicima općina, gostima iz vrtića, učenicima i njihovim roditeljima.
    Sportska dvorana škole odjekivala je pjesmom i riječima mladih glumaca. Moglo se vidjeti bogatstvo izričaja i oblika, kratkih formi dramsko scenskog izražavanja, zborskog i grupnog pjevanja, igre i kola u narodnim nošnjama tounjskog kraja. Svaka točka programa pozdravljena je burnim pljeskom.

Za ono što se moglo vidjeti izvođačima se mogu izreći samo riječi hvale, za "umjetnički dojam", za zalaganje, ljubav i odgovornost i ozbiljan odnos prema poslu.

Iza nastupa djece, po završetku kulturno umjetničkog programa, nazočnima se obratila voditeljica područne škole Bojana Celčić Kotvić kako bi zahvalila za svaki pljesak, topao primjer i razumijevanje svih koji su pomogli ostvariti ovakav programa: učenici PŠ iz Tounja i njhovi roditelji, učitelji koji su uložili mnogo truda. Posebna zahvala je išla prema novom umirovljeniku i "starom" ravnatelju uz želje za lijepe umirovljeničke dane.

Čestitari, nazočni ravnatelji i gosti iz okolnih škola, djelatnici i djeca vrtića i načelnik Tounja na kraju programa izrekli su svoje hvale o dječjem dijelu proslave i zaželjeli novoj ravnateljici Zorici Jurašić uspjeha i ustrajnost u vođenju ove velike škole koja se sa sastoji od tri "osmoljetke" i tri PŠ s kombiniranim razredima od 1. do 4. razreda. Nastavak proslave uz svečani ručak uslijedio u Hotelu Josipdol uz ples, pjesmu i igru KUD-a Tounj.

Dio atmosfere pogledajte u slikama koje su foto-galeriji ili klikom na ova plava slova:

Fotografije s proslave Dana škole

Priložene slike su samo uvod

 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju