preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > PRO TOUNJ
A kod nas...

Združena božićna priredba u Tounju

Autor: Josip Anušić, 20. 12. 2009.

Prva od tri božićne priredbe održana je hladne i snježne subotnje večeri, zadnju pred Božić, u školskoj sportskoj dvorani škole Tounj. Združena izvedba od preko 150 izvođača sastavljenih od domaćeg KUD-a  Tounjčica, KUD-a Modruš, Ženskog pjevačkog društva iz Oštarija uz starije osnovnoškolce iz škola Tounj, Josipdol i Oštarije pod vodstvom Nikoline Luketić uz asistenciju Barbare Srdarev, oduševila je sve nazočne Tounjce koji su se uspjeli probiti do škole po pravoj snježnoj mećavi i temperaturi od -10.

Tounjska publika je imala tu čast da prva pogleda premijerni nastup u ovom sastavu, a uz to i premijeru Božića po tounjski u stara vremena koju je prikazao domaći KUD Tounjčica. Oduševljena publika često je pljeskom prekidala izvođenje programa da bi nagradila izvođače. Spomenuti prikaz Božića u Tounju obilovao je brojnim likovima, situacijama u velikoj obitelji kakve su nekad bile. Ovdje je to bila obiteljska zadruga s čak tri snahe u kući s petnaestak djece, i sve to uz autentične, muzejske, rekvizite stare i po 100 godina i autentičnim lokalnim naglaskom. I sve ostale točke i nastupi utkane su u božićni ambijent izvođenjem kola, pjesama i prikazom pobožnosti i čestitanjem.

Po završetku priredbe, predstavnica domaćeg KUD-a, pozvala je sve nazočne da ostanu na druženju uz pjesmu, kolače, kuhano vino i čaj. Na kraju može se samo izraziti nada da će isto ovako oduševljenje publike biti polučeno na preostale dvije priredbe, u Josipdolu 21.12. i Oštarijam 22.12. s početkom također u u 19.30.

Slike s tounjske božićne priredbe.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju