preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

A kod nas...

Književni susret s Bojanom Meandžijom

Autor: ANITA Žanić Prebežić, 14. 4. 2016.

Naša škola je dana 13. 4. 2016. ugostila mladu književnicu Bojanu Meandžiju koja je učenicima šestih, sedmih i osmih razreda predstavila svoj autobiografski roman Trči! Ne čekaj me... Radnja romana nas vraća u vrijeme Domovinskog rata kada autorica ima trinaest godina i umjesto da poput prave tinjeđerke uživa u životu, druženju s prijateljima, proslavi svog 13. rođendana, njezin svijet se svakim danom pomalo ruši i mijenja, nastupa vrijeme straha i panike.

 Tijekom predstavljanja svog romana autorica je učenicima čitala odabrane ulomke iz romana, a sve je to popratila i fotografijama ulica prepunih stakla, vreća pijeska i zvučnim zapisima upozorenja zračne opasnosti. 

Na kraju autorica je učenicima poručila da uživaju u životu, u slobodi i miru i da problemi koji ih sada možda muče imaju svoja riješenja.

Poruka iz romana: U životu moramo moći oprostiti, to je najveća ljudska vrlina, zato, oprostite svom djetinjstvu što nam je oduzelo igru i igrajmo se sada, igrajmo se za one dane koje smo propustili jer život je igra, i moramo se igrati.
Razredi

Popis razreda, sa poveznicama na njihove stranice i rasporede:

Razred 11.-2.S    
Razred 1J    
Razred 1O    
Razred 1T    
 
Razred 3aO    
 
Razred 5J    
Razred 5O    


Možete pogledati i razrede iz prošlih školskih godina.


CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju