preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

A kod nas...

Posjet Etno selu Turkovići

Autor: Andrijana Komazec Šegan, 17. 11. 2015.

Dana 12.11.2015.učenici nižih razreda OŠ Josipdol išli su na izlet (terensku nastavu) u Etno selo Turkoviće. Krenuli smo u 8 sati iz škole. 

Prvo smo išli autobusom do ribogojilišta "Vitunj" . Tamo je zaposlenik ribogojilišta pokazivao bazene s ribama (kalifornijskom pastrvom), i govorio o sve o uzgoju ribe. Učenici su bili oduševljeni. 

Nakon toga išlo se u razgledavanje stare etno kuće u Turkovićima, uređene i ukrašene predmetima i namještajem iz prošlosti. Bilo je tu raznih zanimljivih predmeta; starih štednjaka, stolova,ormara,preslica, petrolejki,narodnih nošnji,te raznog kućanskog pribora.
Poslije razgledavanja bilo je slobodno vrijeme za marendu. Poslije marende učenici su posjetili farmu svinja na kojoj su vidjeli kako i u kakvim uvjetima se uzgajaju svinje za prodaju.

Sljedeći je bio stolarski obrt gdje se proizvodi drveni namještaj za izvoz. Nakon toga dočekao nas je ljubazni domaćin u obrtu "Vezica". Taj obrt se bavi tapeciranjem namještaja. Počastili su ljubazno učenike sa bombonima.
Na kraju smo se pješke spustili do Vatrogasnog doma u Turkovićima. Prelijepi krajolik uz  potočić, veliko igralište i ljuljačke, oduševili su učenike. Ali to nije sve. U domu su nas dočekale ljubazne gospođe i pokazale djeci kako se plete i veze. Djeca su pažljivo slušala. Gospođe su i počastile učenike sa sokom i keksima. Djeca su imala priliku i poigrati se na igralištu, te ljuljati se na ljuljačkama.
Oko 12 sati bilo je vrijeme za povratak. Uputili smo se prema autobusu i krenuli kući.
Učenici su bili jako zadovoljni i oduševljeni izletom.

Fotogalerija
Razredi

Popis razreda, sa poveznicama na njihove stranice i rasporede:

Razred 11.-2.S    
Razred 1J    
Razred 1O    
Razred 1T    
 
Razred 3aO    
 
Razred 5J    
Razred 5O    


Možete pogledati i razrede iz prošlih školskih godina.


CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju