preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

A kod nas...

Druženje sa spisateljicoma

Autor: ANITA Žanić Prebežić, 26. 1. 2011.

U OŠ Josipdol je održan za učenike viših razreda književni susret sa spisateljicom Majom Brajko- Livaković. Spisateljica je rođena u Bolu na otoku Braču 1959., a danas živi i radi kao knjižničarka u jednoj zagrebačkoj gradskoj knjižnici. Autorica je nekoliko slikovnica i dječjih romana za djecu. 

U svojim djelima autorica piše o bogatstvu i ljepoti prirode koja nas okružuje i o današnjim problemima odrastanja mladih ljudi. Pripovijetka Finka fi je na popisu lektire za peti razred, a roman Kad pobijedi ljubav je na lektirnom popisu za osmi razred. Spisateljica je učenicima posebno pričala o događajima u romanu Kad pobijedi ljubav, o problemima s kojima se susreću vršnjaci u pubertetu od neprihvaćanja i neshvaćanja okoline, prekomjerne težine, prvih ljubavi pa sve do najvećih problema- ovisnosti. Na kraju književnog susreta spisateljica je poručila učenicima neka što više čitaju, istražuju i bogate svoj rječnik.
„ Moj život se vrti oko knjiga i kada otkrijete bogatstvo knjiga, to je ljubav za cijeli život,“ - zaključila je Maja Brajko- Livaković.
Razredi

Popis razreda, sa poveznicama na njihove stranice i rasporede:

Razred 11.-2.S    
Razred 1J    
Razred 1O    
Razred 1T    
 
Razred 3aO    
 
Razred 5J    
Razred 5O    


Možete pogledati i razrede iz prošlih školskih godina.


CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju