preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

A kod nas...

Evakuacija

Autor: Anita Poljak, 8. 6. 2016.

U ponedjeljak je u školi Oštarije izvršena probna evakuacija učenika, učitelja i ostalog osoblja. Domar škole je obavijestio ravnateljicu o požaru koji je nastao u kotlovnici škole. Ravnateljica škole  poziva vatrogasce i daje nalog za evakuaciju. Školsko zvono  u 10,25 sati objavljuje početak. Prvi, drugi treći, a iza njih ostali razredi brzo, disciplinirano i veoma ozbiljno desnom stranom stepenica izlaze kroz glavni ulaz na školsko igralište. 

 

Sve to traje samo tri minute i dvadeset sekundi. Odmah iza toga čuje se zvuk vatrogasnih sirena cisterni koje dolaze na mjesto požara. Vatrogasci s maskama na licu i bocama s kisikom ulaze u školu. Nedugo iza toga  na nosilima iznose osobu omamljenu dimom.

Pljesak učenika slijedi kao nagrada uspješnoj akciji vatrogasaca, a kolegicu Maju Stošić pohvaljujemo za dobru koordinaciju svih sudionika evakuacija. Sve skupa događa se u jedanaest minuta.

Isti scenarij u Josipdolu. Požar je u kuhinji. Učenici još brže napuštaju zgradu, ravnateljica dočekuje vatrogasce, obavještava ih o mjestu požara. Spajaju se vatrogasne cijevi koje ulaze u zgradu, četvorica vatrogasaca pod maskama utrčavaju u požar i tri minute poslije toga gledamo kako iznose našeg kuhara iz zgrade okrenutog na bok. Pljesak nazočnih i objašnjenje zapovjednika što se događalo. Iza ograde dvorišta dječjeg vrtića znatiželjne oči djece promatraju što se događa i tako maleni uče.

Bravo! Opet  ravnateljica i kolegica Maja uspješno koordiniraju akcijom. Sve to snimam kako bi mogli vidjeti dio toga što se događalo.

Kako je to izgledalo u očima učenika prvog razreda govori rečenica iznenađenog dječaka na podjeli marende : “Ej narode - kuharu je dobro, oporavio se“.

Srdačan pozdrav svima do slijedeće evakuacije, a učenicima sve  pohvale na ozbiljnosti.

 Petar Malnar

Fotogalerija
Facebook škole
Lista linkova je prazna
 

         

Oglasna ploča
Novo u "literarnom"
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju