preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

A kod nas...

Državno natjecanje " Čitanjem do zvijezda"

Autor: ANITA Žanić Prebežić, 12. 5. 2016.

 U petak 6. svibnja 2016. u Čakovcu u Međimurskoj županiji je odražano Državno natjecanje " Čitanjem do zvijezda". Tema ovogodišnjeg natjecanja je bila odrastanje, a za samo natjecanje učenici su trebali pročitati tri naslova naših književnika, Š.Storić: Poljubit ću je uskoro, možda, M. Gavran: Svašta u mojoj glavi i M. Matošec: Suvišan u svemiru.

Učenici se mogu natjecati tako da pišu pismeni ispit iz poznavanja ovih triju djela ili da izrade likovni plakat na temu odrastanje.

 Našu školu, drugi put zaredom su  predstavljale  učenice šestog razreda : Valentina Bićanić, Marta Glavurtić i Natalli Zorkić. Učenice su pisale pismeni ispit, a bodovi ispita se zbrajaju i čine zbir bodova za tu školu. Tijekom natjecanja natjecatelji su turistički razgledali grad Čakovec,upoznali se s bogatim povijesnim nasljeđem obitelji Zrinski, a na povratku kući razgledali smo i Varaždin.

  Učenice su vrlo zadovoljne dobivenim iskustvom i veselimo se sljedećem natjecanju! Doživljaje s natjecanja možete vidijeti u foto- galeriji!
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju