preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

A kod nas...

Dan škole

Autor: PETAR MALNAR, 22. 3. 2016.

Ozbiljnije nego ikada do sada penjali su se jedan za drugim na pozornicu u školskoj dvorani. Nikada manje treme nisam primijetio na njihovim licima ili možda više dobro ne vidim. Možda je najbolje da ne pišem više ovakve tekstove jer će čitatelji reći da sam previše subjektivan. Zbor s desne strane pozornice odradio je svoje. Klavijature mog prijatelja iz petog razreda samo su prele pod njegovim prstima. Svirao bih on i dulje ali su drugi u programu morali nastupiti. Lagana glazba kao podloga recitiranju, ostavljala je dobar dojam u dvorani.

Poseban doprinos cjelokupnoj svečanosti dali su učenik četvrtog i učenica trećeg razreda svojom gimnastičkom točkom i time oduševili sve prisutne.

Učenici naše škole, a polaznici glazbene škole pri školi Ivane Brlić Mažuranić u Ogulinu iznenadili su svojim nastupom punu školsku dvoranu. Iznenadili su većinu svojih prijatelja u razredima stečenim znanjem sviranja na gitari, flauti, klavijaturama i harmonici. Iskorišteni sati odlaska u Ogulin, žrtva slobodnog vremena pokazana je glazbom koja se širila dvoranskim prostorom. Europa je bila tog dana u školi. Govorilo se je na hrvatskom, na engleskom i njemačkom jeziku. Siguran nastup i izgovor na stranim jezicima pobrao je sve simpatije odraslih. Pljesak je rekao sve. Mene kao generaciju roka osvojila je svirka na harmonici. Sigurni prijelazi  prstiju po tipkama viših tonova na tipke nižih tonova i obratno pokazali su da je harmonika  Dallape u sigurnim rukama. Tata može biti ponosan na sina. Nikada do sada  u dvorani nije bilo toliko  tišine za vrijeme nastupa i pljeska poslije završene svake točke. Bilo je  drukčije nego ranijih godina, viša razina izvedbe i dobro pogođen program. Imena učenika koji su izveli program nema u članku. Bojao sam se da nekoga izostavim, a tu nepravdu nisu zaslužili. Komentari gostiju, roditelja i  ostalih na odlasku iz dvorane mogu se svesti u jednu rečenicu:                                                                                          BILI SU ZAISTA DOBRI.

Ne zamjerite mi na ovom komentaru. Ponekad nedovoljno poznajemo one s kojima smo svaki dan. Ovakve se stvari trebaju događati  da mijenjamo sliku  o njima.     

 

Petar Malnar,prof.

Sudionici programa:
šMali zbor: Zapjevala ptica sjenica
šMarin Muhar - dvije solo izvedbe
šNikola Kovačević – Najvažnije od svega
šŠimun Sabljak – dvije solo izvedbe
šRoberta Mihaljević –Čokoladni dan
šMatej Vuković – Misteriozni dan
šMarino Barić – dvije solo izvedbe
šGesund Essen – scenska igra na njemačkom jeziku – Tena Popović, Karmen Puškarić, Melani Perković, Lana Paunović
šFriends forever - scenska igra na engleskom jeziku – Matej Vuković, Šimun Sabljak, Karmen Puškarić, Barbara Salopek
šPaola Bokulić – flauta
šNatalli Zorkić – Premlada za ljubav
šZbor: Nek svud ljubav sja
šLuka i Lea Vuković –gimnastička točka
šPlesna točka – Waka, waka
šDavid Miletić
šIvan Brletić – solo izvedba na harmonici
 

Fotogalerija - Josip Anušić

Fotogalerija - Petar Malnar
Facebook škole
Lista linkova je prazna
 

         

Oglasna ploča
Novo u "literarnom"
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju