preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

A kod nas...

Natjecanje u čitanju naglas

Autor: ANITA Žanić Prebežić, 5. 10. 2015.

 U petak 2. listopada 2015. u OŠ Josopdol, u školskoj knjižnici je održano drugu godinu zaredom  školsko natjecanje u čitanju naglas. Natjecanju je pristupilo šesnaest kandidata iz matične škole i dvije područne. Učenici se natječu u dvije kategorije: prva kategorija je za učenike o 3., 4., i 5. razreda, a druga kategorija je za učenike od 6.- 8. razreda. 

Natjecatelji predstavljaju knjigu po vlastitom izboru, u obzir dolaze prozna djela hrvatske i svjetske književnosti. Predstavljanje djela traje pet minuta; dvije minute natjecatelj obrazlaže svoj izbor djela , a ostatak ostaje na izražajno čitanje naglas. Poslije čitanja komisija je ocijenjivala natjecatelje ocjenama od 1.- 6. po sljedećim kriterijima: kreativnost uvodnog dijela, jasnoća i razgovijetnost, izražajnost, primjerenost teksta uzrastu i sveukupni dojam. 

 Svi natjecatelji su bili iznimno dobri, ali budući da je selekcija velika, naime na daljnje natjecanje idu samo dva natjecatelja iz svake kategorije, a to su:

prva kategorija: Matej Vuković: Čokoladne godine, M. Kopjar

druga kategorija: Paola Bokulić: Zabranjena vrata, Z. Krilić

 Ovih dvoje učenika će 15. listopada 2015. u Gradskoj knjižnici u Ogulinu predstavljati našu školu na međugradskom natjecanju. Ostalima želim da i dalje uživaju u radosti čitanja.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju