preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

A kod nas...

Čitanjem do zvijezda

Autor: ANITA Žanić Prebežić, 27. 4. 2015.

Ove školske godine prvi put smo se prijavili na natjecanje " Čitanjem do zvijezda" i uspjeli se plasirati na Državno natjecanje " Čitanje do zvijezda" koje se održalo u Čakovcu 24. travnja 2015. Ekipu Karlovačke  županije predstavljale su naše učenice: Valentina Bićanić ( 5b), Valentina Kraina ( 5a) i Sara Rendulić ( 6. r).

 Natjecanje je osmišljeno tako da učenici pročitaju tri tematski zadana književna djela, ove godine su to bila ova djela: Zagrebačka priča, Moja slavna prijateljica i Pokajnik. Nakon pročitanih djela slijedi pismena provjera na školskoj, županijskoj i državnoj razini. Učenici individualno riješavaju ispite, a bodovi im se onda zbrajaju ekipno. Osim u pismenom djelu učenici mogu i  likovno oblikovati plakat na zadanu temu i samo s plakatom pristupiti natjecanju. Tema ovogodišnjeg natjecanja je prijateljstvo.

U Čakovcu je nastupila 21 ekipa, a naše učenice su bile vrlo dobre, zlatna sredina. Domaćini su nas dobro ugostili, uživali smo u ljepotama i obilasku grada, susreli se s književnicom Sanjom Pilić, a na povratku kratko razgledali grad Varaždin. Naravno, sljedeće godine se opet prijavljujemo i idemo na pobjedu!


Priloženi dokumenti:
20150427_112951.jpg (3.08 MB)


Facebook škole
Lista linkova je prazna
 

         

Oglasna ploča
Novo u "literarnom"
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju