preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

A kod nas...

Ponosni na Lukin uspjeh

Autor: Katarina Juričić, 11. 11. 2014.

Učenik naše škole, gimnastičar Luka Vuković (3. razred), ostvario je zavidne rezultate na državnom prvenstvu u Belom Manastiru.

Gimnastički savez je podijeljen u četiri regije: Istok  (Slavonija), Sjever (Međimurje, Varaždinska županija, Zagreb...) Jug (Dalmacija) te Zapad (Istra, Gorski kotar, Lika, Kordun, Primorje) u koji spada Ogulinski sokol.

Svaka regija kroz godinu organizira tri do četiri natjecanja iz kojih se na državno prvenstvo kvalificiraju oni gimnastičari koji imaju u prosjeku najbolje rezultate. Tako se u završnicu odnosno na državno prvenstvo (DP) kvalificira od 12 do 15 dječaka po kategorijama. Među njima se našao i naš Luka, koji je na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske obranio prošlogodišnje rezultate postignute na DP-u u Ogulinu, i opravdao očekivanja trenera te je ove godine na DP-u u Belom Manastiru superiorno osvajao odličja i to:

1. parter - zlato

2. karike - zlato

3. preča - zlato

4. konj s hvataljkama - bronca

5. preskok - srebro

6. ruče - bez odličja (krivi su suci)

Luka je najbolji gimnastičar RH u svojoj kategoriji. Ovaj uspjeh može zahvaliti svom marljivom i napornom treniranju gdje doslovno ima suza, žuljeva i znoja, ali i svojim roditeljima koji stoje iza njega te ga redovito dovoze iz Josipdola u Ogulin na treninge, ponekad za vrijeme ljetnih praznika i po dva puta na dan, te svom treneru Marinku Jurašiću.

Svi Lukini prijatelji i učitelji ponosni su na njegova postignuća, te  mu žele uspjeh na narednim natjecanjima, a posebno na međunarodnom takmičenju koje se održava ovaj tjedan u Novom Sadu.
Facebook škole
Lista linkova je prazna
 

         

Oglasna ploča
Novo u "literarnom"
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju