preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

A u nas ...

Zbor oštarskih učenika uveličao proslavu prve proslave spomendana bl. Ivana Pavla II.

Autor: Josip Anušić, 22. 10. 2011.

(Oštarije, 22.10.2011.J.A.) - Svečano i radosno bilo je u ovo subotnje predvečerje prvoga slavljenja spomendana bl. Pape Ivana Pavla II. Mladi srednjoškolski glazbenici iz Gospića poznati kao Angelus, koji su bili gosti i kod proglašenja, došli su i na ovo obilježavanje slaviti Gospodina s pjesmom na euharistijskom slavlju koje je predvodio župnik i čuvar svetišta pop Ante Luketić. Nakon mise sudjelovali su na prvom samostalnom koncertu, također mladih, oštarskog Plašta. Uz Angelus iz Gospića, te oštarski Plašt, s pjesmom Molitva nastupili su i učenici oštarske škole pod vodstvom učiteljice glazbenog, Barbare Srdarev, čiji je nastup zapažen i jako toplo primljen. Misa, a poslije i koncert, dakle, sva događanja bila su izrazito u znaku mladih.

Svoju radost i ljubav prema novome blaženiku, župljani župe Gospe od Čudesa -Oštarije, ove godine već drugi put iznose pred Boga. Vrlo je svečano 1. svibnja u ovom svetištu obilježeno samo proglašenje blaženim Pape Ivana Pavla II. uz nazočnost vjernika iz svih okolnih župa ogulinskog dekanata, ali i gostiju iz Gospića.

Crkva – narod Božji od cijeloga svijeta 22.listopada slavi spomendan bl. Pape Ivana Pavla II. koji je ove godine, 1. svibnja, uzdignut na čast oltara. Ovaj događaj u životu Crkve na radost je svih vjernika, ali na neki način, nama Hrvatima posebno radostan. Jednostavno, novi blaženik uvukao se u naša srca. Bog ga tu postavi. Da srce kliče i raduje se i nada u svakoj životnoj prilici i neprilici. Svježa su nam u pamćenju njegova tri pastoralna posjeta Hrvatima u Hrvatskoj i dva u Bosni i Hercegovini. Dolazio nam je i u ratu i u miru. Bio je blizak i svoju nam desnicu na pomoć pružao. U ratu otrgnuti nas od beznađa, u miru uzdignuti na čast oltara uzore vjere iz našeg naroda. Svi znamo za njegovu bolest i fizičku bol koju je trpio kad nam je dolazio. Njemu sve to nije bilo važno jer je išao Hrvatima koje je jako ljubio.

Blaženi Ivan Pavao II. bio je i pokretač svjetskih susreta mladih na kojima je on redovito vodio središnje slavlje. Današnji svjetski susreti mladih bilježe milijunske hodoičasnike. Treba i spomenuti da je on uveo i moljenje Otajstava svjetla, četvrte grupe otajstava u molitvi krunice. Uspostavio ovu biskupiju i imenovao za prvoga biskupa mons. dr. Milu Bogovića. I dokle bi stigli kada bi sve nabrajali? Možemo samo klicati hvale Bogu jer se proslavio u njegovu slabašnu tijelu i moliti za uslišanje blaženikova zagovora.

Bl. Ivane Pavle II. Moli za nas! 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju