preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

A u nas ...

Održan humanitarni koncert

Autor: Josip Anušić, 15. 2. 2014.

Oštarije, 15.2.2014. - Vrhunski kulturni događaj, od kojega je prihod namijenjen u humanitarne svrhe, održan je ove subote u prepunom vatrogasnom domu DVD-a Oštarije. Bogati kulturno-umjetnički program izvele su grupe KUD-a Klek iz Ogulina: Vokalni ansambl pod vodstvom mr. Joška Ćalete, Dječji folklorni ansambl i Tamburaški orkestar, te članovi Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin. Prodajnom izložbom svojih rukotvorina, svoj doprinos ovoj akciji dali su pripadnici pjevačke grupe KUD-a Oštarska zvona, te Učenička zadruga Područne škole Oštarije. Prodajom ulaznica, dragovoljnim prilozima i kupovinom rukotvorina prikupljeno je 6043kn koje će biti podijeljene na dvoje teško bolesnih učenika škole Josipdol.

Ove večeri uz dan Sv. Valentina, ovim događajem pokazana je na najbolji mogući način prava, istinska valentinovska poruka ljubavi i dobrote. Sabrala su se na jedno mjesto srca ispunjena ljubavlju, molitvom, dobrim željama za male bolesnike, znane i neznane. Srca i misli izvođača i nazočne publike iz Oštarija i Ogulina, potaknuta ovim koncertom, još dugo će biti uz teško bolesne.

Osim novčanog doprinosa, tu je i doprinos u ljubavi: publike, izvođača i organizatora. Ideja, a potom organizacija ovoga koncerta započela je danima prije.

Nažalost, zadnjih mjeseci u OŠ Josipdol kod dvoje učenika dijagnosticirane su teške bolesti koje iziskuju tešku terapiju, česta putovanja i izbivanje od kuće. U ova vremena krize, u obje obitelji, teško je i materijalno stanje. Učenici i učitelji nedavno su završili s dobrovoljnom akcijom prikupljanja novčanih sredstava. Ovaj humanitarni koncert nastavak je izraza ljudske blizine i topline s bolesnima.

OŠ Josipdol, na čelu sa Zoricom Jurašić, ravanteljicom, te općinskim vlastima u Josipdolu i članovima pjevačke grupe KUD-a Oštarska zvona, pristupilo je realizaciji ovoga koncerta i prodajne izložbe. KUD Klek iz Ogulina spremno se odazvao sudjelovati sa svojim pjevačima, orkestrom, folklorašima malim i velikim, kao i puhački orkestar DVD-a Ogulin.

KUD Oštarska zvona i Učenička zadruga škole u Oštarijama izrađivali su danima rukotvorene proizvode za prodaju, kao i kolače za izvođače i goste.

Svima hvala. Hvala roditeljima malih folkloraša koji su dovezli djecu i pripremili za nastup. Hvala na kolačima svim dobrim domaćicama. Hvala svima za plemenitu gestu dolaska i podrške ovoj akciji. Ukupno je prikupljeno 6043,00kn, prodana je 291 karta, a prodano je rukotvorina za 925kn, ostatak je iz kutije za darove.
Facebook škole

 

         

Oglasna ploča
Novo u "literarnom"
Korisni linkovi
 > Škole
 > MZOS
 > AZOOTražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju