preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

A u nas ...

Dan neovisnosti i godišnjica velikih eksplozija u Oštarijama '91.

Autor: Josip Anušić, 11. 10. 2013.

(10.-11. listopada 2013.) - Mještani i učenici Oštarija sudjelovali su u proslavi Dana neovisnosti u Oštarijama, 8.10.2013., nakon svete mise i paljenja svijeća kod spomenika Siniši i Zrinku Renduliću, u prostorijama "stare škole" otvorena je izložba fotografija s tematikom Domovinskog rata. Ističu se i dojmljive su fotografije o velikim eksplozijama 13.10.1991. u vojarnama na području Oštarija.
Na ovim fotografijama su učenici PŠ Siniša i Zrinko Rendulić - Oštarije koji su izložbu posjetili 10. i 11. listopada. Njima je izložba bila jako zanimljiva. Neki su prepoznali na fotografijama svoje očeve, djedove, susjede...

Prostoriju su posebno krasile zastave grada Ogulina i općina koje gravitiraju ovom središtu: Generalskog Stola, Saborskog, Tounja, Josipdola, a iz Plaškog je došla zastave Hrvatske jer nemaju svoju.

Fotografije, panoi, dio su stalne postavke Zbirke Domovinskog rata muzeja u Ogulinu. Učenike je jako zanimao i sadržaj fotomonografije  "Iz ponora izvor" koja sadrži imena i prezimena poginulih branitelja s ogulinskog područja. Primjerak ove fotomonografije od ovih dana posjeduje i naša škola u svojoj knjižnici zahvaljući Dobrotvornom podupirajućem društvu bl. Ivan Pavao II. iz Oštarija koji su nam darovali jedan primjerak. Hvala u ime budućih naraštaja.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju