preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

A u nas ...

Kviz natjecanje

Autor: Josip Anušić, 24. 12. 2010.

VIŠE FOTO.  OŠTARIJE-kviz natjecanje23-12-2010

Zadnjeg nastavnog dana u prvom obrazovnom razdoblju održano je kviz natjecanje iz znanja za učenike 4., 7. i 8. razreda iz osmoljetnih škola Tounj, Oštarije i Josipdol. Pitanja za kviz zastupljena su bila iz skoro svih nastavnih predmeta. Već na samu najavu prije oko mjesec dana učenici su bili oduševljeni idejom. Mjesto održavanja bio je Vatrogasni dom DVD-a Oštarije, a time i domaćin PŠ "Siniša i Zrinko Rendulić".

Natjecanje je izazvalo pravo oduševljenje, a već izlaskom na pozornicu ekipa četvrtih razreda navijači su dali sve od sebe. Svi su glasno navijali za svoje ekipe. Naravno, ekipe osmih razreda, odnosno njihovi navijači, imaju već po uzrastu dublje i jače glasove, tako da je u momentima izjednačene borbe navijanje bilo slično onomu na sportskim terenima.

Samo natjecanje prvi puta se provodi u našoj školi na ovakav način. Svima je ovo bila novost, i učiteljima i učenicima, tako da je sama tehnika izvođenja kviza ljutila natjecatelje, a naravno među prvima one koji su gubili i dobivali negativne bodove. Prvi krug pitanja postavljao se svakoj ekipi, a nakon toga išlo se na pitanja na koja se odgovaralo po sistemu "najbrži prst" koji je i imao najviše prigovora od strane natjecatelja, a i voditeljicama Marini Gračanin i Aniti Prebežić predstavljalo neugodnost kada su morale u spornim momentima presuđivati. Prigovor je natjecaelja je bio na mjestu, jer ispalo je da je ovo igra brzine a ne znanja.

Zaključak je da su natjecatelji ovu igru shvatili vrlo ozbiljno, a učitelji kao priliku za ponavljanje gradiva i druženje među djecom iz drugih škola. Sukladno ovim spoznajama i raspravama može se reći dvije stvari:

  1.  da će natjecanje, ali u prvom redu druženje, ovakvog tipa biti i nadalje pripremano i upriličeno već za kraj ove školske godine,
  2. ta slijedeća natjecanja bit će izmijenjena sa svojim pravilima, kako bi se otklonili mogućnosti za prigovor i postigla što veća pravičnost.

Sve u svemu može se reći da je spremnost za kviz bila u vrhunskoj formi, ali taktičnost i brzina uz znanje bila je presudna. Pobjednici četvrtih i osmih razreda bili su učenici Josipdola. Učenici oštarskih sedmih razreda odnijeli su pobjedu u svom uzrastu.

Pa eto, vidimo se pred kraj školske godine.
Facebook škole

 

         

Oglasna ploča
Novo u "literarnom"
Korisni linkovi
 > Škole
 > MZOS
 > AZOOTražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju