preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

A u nas ...

OG LIST: 20. ekipno prvenstvo Hrvatske za kadetkinje U14

Autor: ZORICA JURAŠIĆ, 28. 11. 2010.

Iako je u dolje navedenom citatu iz OG lista iznešeno gotovo sve, ne mogu a da ne dodam još nekoliko rečenica.
Riječi koje pišem, pišem s ponosom, jer su i Ivana i Marieta i Matea učenice naše škole, učenice koje svojim plasmanom promoviraju svoje mjesto, svoju školu, svoju trenericu iučiteljicu. . Izuzetni uspjesi rezultat su njenog dugogodišnjeg rada i odricanja, ljubavi prema sportu, ali i djeci 

I naše malo starije učenice, kuglašice, postigle su izvrsne rezultate. I zato Tea, Marija, Katarina nemojte biti razočarane. I vaš je rezultat inpresivan, kao i vaša upornost, a dodatna motivacija neka vam bude potpora Vaših roditelja, kao i svih nas koji vas poznamo i veselimo se vašem uspjehu. Stoga još jednom čestitke i učiteljici i učenicima sa željom da im iduća godina bude još plodonosnija, uz obilje "skinutih„ čunjeva.

Ogulinke viceprvakinje!
„U nedjelju je u kuglani Klek održano 20. Ekipno prvenstvo Hrvatske za kadetkinje do 14 godina. Prijavilo se deset ekipa, od čega pet iz prvoligaških klubova, ali i ženski kuglački klub Ogulin nastupio je sa tri ekipe. Prvakinje su postale kadetkinje K.K. Zagreb sa 1547 čunjeva, a veliko ugodno iznenađenje napravila je druga ekipa Ogulina, osvojivši drugo mjesto sa 1520. Treće su kadetkinje Zagreb-Zabokija sa 1519 čunjeva, a onda slijede još dvije ekipe Ogulina na 4.i 5.mjestu, sa 1498 i 1474 čunja. Od šestog do 10.mjesta iza naših plasirale su se redom Endi Tekastilac sa 1387, Sloboda TVIN iz Virovitice sa 1369, Varteks iz Varaždina  1322, Istra iz Poreča 1300 i Varteks 2 sa 1181 čunj.

            Ovo je još jedan odličan uspjeh Škole kuglanja Ruže Neralić koja je u samo godinu-dvije opet uspjela napraviti niz mladih djevojčica kuglanuju, čime je Ogulin postao najmasovniji ženski centar kuglanja u Hrvatskoj za mlađe kategorije. Posebno zanimljivo je da je na ovom prvenstvu nastupilo devet kadetkinja Ogulina, a samo dvije su stare 14 godina, ostale su mlađe od godinu do tri godine. Najveći problem trenerice Neralić je kako složiti najbolju ekipu, jer je drugo mjesto u Hrvatskoj osvojila zapravo druga ekipa, a ona najbolja postava djevojčica je zauzela četvrto mjesto, dok su one najmlađe, sa 11 i 12 godina iz treće ekipe osvojile odlično peto mjesto.  Osim toga, od pet najboljih rezultata ovog prvenstva, čak tri su postigle male Ogulinke, najbolja je Ivana Juričić sa 548, druga je Iva Cindrić 536, četvrta 12-godišnja Ana Damjanić sa 528. Da su ove tri djevojčice igrale u istoj ekipi, uvjerljivo bi osvojile naslov prvaka Hrvatske sa 1612 čunjeva, ili čak 65 čunjeva više od prvakinja Zagreba!
Na kraju, recimo i imena tih malih junakinja: za ekipu viceprvakinja Hrvatske igrale su Ivana Juričić sa 548 (najbolji rezultat prvenstva), Marieta Grdić 497 i Matea Juričić 475, za ekipu koja je osvojila četvrto mjesto Iva Cindrić 536 (drugi rezultat prvenstva), Tea Žlimen 452 i Marija Neralić 510, te za najmlađu ekipu, koja je osvojila peto mjesto, Ana Damjanić 528, Katja Sabljak 494 i Ana Gerovac 452. Još jednom, čestitke malim kuglačicama iz Ogulina zajedno sa trenericom Ružom Neralić.“


Izvor: www.og-list.com


Facebook škole

 

         

Oglasna ploča
Novo u "literarnom"
Korisni linkovi
 > Škole
 > MZOS
 > AZOOTražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju