preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

A u nas ...

Dan škole u Oštarijama

Autor: Josip Anušić, VIKTORIJA PRIBANIĆ, 22. 5. 2010.

Pogledajte fotografije >OŠTARIJE - dan škole 20-5-2010

Dan područne škole „ Siniša i Zrinko Rendulić“ obilježili smo 21. svibnja 2010. u 16 sati prigodnim programom u sali DVD- a Oštarije. Prisjetili smo se Siniše i Zrinka koji su svoje mlade živote poklonili domovini, želeći za sve bolju i sretniju budućnost.

Ovu školsku godinu uglavnom su obilježile priredbe vezane uz blagdane. Prigodno smo obilježili Dan neovisnosti, Dane kruha, Svetog Nikolu, Valentinovo i maškare. Božićnim sajmom i dramskom izvedbom Nastavka božićne čarolije, koncertima u sve tri naše škole te skazanjem Rođenja Isusa Krista. Tako smo na poseban smo način proslavili blagdan Božića.U ožujku nas je obradovao posjet prvog biskupa Gospićko-senjske biskupije monsinjora doktora Mile Bogovića jer je to ujedno i prvi posjet jednog biskupa ovoj školi.

Dan škole je prilika da se pohvalimo uspjesima i istaknemo učenike koji su to postigli svojim radom i zalaganjem. Oni su zajedno sa svojim mentorima sudjelovali na različitim natjecanjima kako školskim tako i županijskim te državnim.

Na županijskom natjecanju iz biologije sudjelovali su: Filip Franjković, Tea Grba, Iris Belančić, Doris Ilovača i Ana Grdić.

Učenik 4. razreda Matija Mihaljević sudjelovao je na županijskom natjecanju iz matematike.

Na županijskoj izložbi iz likovne kulture sudjelovao je Luka Rendulić.

Za 3. mjesto na vjeronaučnoj olimpijadi u Senju zaslužni su: Tea Grba, Filip Franjković, Lorena Fićurin i Mateja Mihaljević.

Iz geografije na natjecanjima su bili: Tea Grba, Filip Franjković, Marija Neralić, Iris Belančić, Luka Rendulić i Doris Ilovača, a iz hrvatskog Tea Grba i Filip Franjković.

Na županijskom natjecanju Lidrano u kategoriji dramskih skupina nastupili su: Luka Božičević, Matija Juričić, Doris Ilovača, Ana Grdić, Ana Puškarić i Romano Jurašić.

Na državno natjecanje Lidrano išla je TV- emisija koju su napravili Doris Ilovača i Luka Božičević o našoj učenici, tenisačici Martini Bokulić.

Idući petak škola Josipdol domaćin je međužupanijske smotre učeničkih zadruga. Sudjelovat će i naša zadruga „Ča veliki,ča mali“

Gospođa Ruža Rendulić već nekoliko godina najboljeg učenika koji je svih osam godina imao uspjeh 5,0 nagrađuje vrlo vrijednom knjigom.Tko će to biti ove godine saznat ćemo uskoro.Gospođi Ruži posebno se zahvaljujemo na pažnji, pomoći i podršci koju nam pruža svake godine..

Učenicima i djelatnicima škole, načelnik općine Josipdol, gospodin Zlatko Mihaljević čestitao je Dan škole.

Učenici dramske skupine izveli su predstavu „E -pepeljuga“ s kojom su nastupali na Lidranu, a plesna skupina nižih razreda razveselila nas je plesom.

Članovi likovne grupe pripremili su likovnu radionicu. Pridružili su im se i učenici nižih razreda. Nastali su lijepi radovi na temu proljeća.

Zbog vremenskih neprilika izostala su športska natjecanja ekipa u nogometu i odbojci kao i biciklijada u organizaciji biciklističkog kluba „Kotač“ iz Josipdola . Ipak loše vrijeme nije spriječilo učenike viših razreda da ne odigraju par utakmica. Također su svi nazočni imali priliku počastiti se grahom koji je kuhala naša kuharica Ivanka.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju