preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Nastava  > Vjeronauk
Meditacije

Obnova bračnih zavjeta povodom 50 godina braka

Autor: Josip Anušić, 3. 5. 2009.

Na nedjeljnoj misi 3. svibnja u župnoj crkvi u Oštarijama bili smo svjedoci krštenja malog Luke što je u ovoj župi , hvala Bogu češći događaj. Neobično je bilo obnavljanje bračnih zavjeta bračnog para Božičević iz Skradnika povodom 5o godina zajedničkog života.

Djeca ovog bračnog para.Nedjeljna misa, 3. svibnja, u župi Gospe od Čudesa u Oštarijama kod Ogulina za nazočne je bila neobično drugačija od uobičajenih. Pod misom je održan obred obnavljanja bračnih zavjeta povodom doživljenih pedeset godina zajedničkog života u braku supružnika iz Skradnika, Božičević Milana i Zdenke r. Bogović. Gospođa Zdenka sjeća se svakog detalja sa svog vjenčanja pred pedeset godina koje je bilo 3. svibnja u 3 sata popodne u Josipdolu kod vlč. Horvata. Tada je gospodin Milan imao 19 godina, a gospođa Zdenka 21.

Ovaj, zlatnim jubilejom, okrunjeni brak izveo je petero djece koji su današnjim slavljenicima podarili osmero unučadi, i nadaju se još kojem unuku. Svakako, to im od srca želimo, dobro zdravlje i još puno susreta na nedjeljnim svetim misama sve do dijamantnog jubileja. Ovaj primjer dugog zajedničkog života prava je radost i osvježenje pred današnjom poraznom statističkom činjenicom velikog broja razvoda za naše podneblje gdje se uvijek živjelo kršćanski brak.
Facebook škole
Lista linkova je prazna
 

         

Oglasna ploča
Novo u "literarnom"
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju