preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Nastava  > Vjeronauk
Meditacije

Invalidne osobe radosno dočekali naše vjeroučenike

Autor: Josip Anušić, 28. 3. 2009.

"Odbor" za doček i ispraćajVjeroučenici, stariji osnovnoškolci, Josipdola i Oštarija posjetili su 28. ožujka Centar za radnu terapiju i rehabilitaciju "Sv. Vinko Paulski" - Oborovo. Posjet je ostvaren u organizaciji zaklade "Vučić", a ovaj vid pomoći i osvješćivanja za potrebe osoba potrebnih stalne tuđe njege provodi vjeroučiteljica Gordana Bertović iz Zagorja og. u suradnji s drugim vjeroučiteljima. U ovaj vid suradnje već četvrti put uključio se vjeroučitelj Josip Anušić sa svojim vjeroučenicima i njihovim razrednicima iz škole.

Učenici osmog razreda s razrednicom Katom Šeol iz Josipdola, te učenici osmog, sedmog i šestog razreda iz Oštarija u pratnji učiteljice Senke Turkalj bili su dio ovotjednog posjeta. Korisnici doma, osobe s teškim vrstama tjelesnih i mentalnih oštećenja, uvijek rado primaju posjete i svojom jednostavnošću uvijek iznova oduševe svoje posjetitelje koji im razbiju monotoniju svakodnevice s malo razgovora, pjesme i igre s njima. Neki učenici bili su dosjetljivi pa su ponijeli svojih igračaka na dar, a svi zajedno prikupli su skromni prilog kojim su kupili sltakiša i grickalica za korisnike Centra. Ova posjeta trajala je nešto više od sat i pol, a prošla je u jednom trenu i ostavila nezaboravna iskustva. Oduševljenje je prenešeno na facebook u učeničkim dopisivanjima.

Nastavak dana je iskorišten za posjet zagrabačkoj katedrali i kratku molitvu na grobu bl. Alojzija Stepinca. Učenici su također iskoristili prigodu za kraću šetnju po središtu Zagreba i Gornjem gradu, a pred povratak okrjepa je bila u Novom Zagrebu.

Više fotgrafija u FOTO_GALERIJI.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju