preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Nastava  > Vjeronauk
Meditacije

Prvačići Oštarija - upoznavanje muke Isusove

Autor: Josip Anušić, 17. 3. 2009.

Prvačići PRO "Siniše i Zrinka Rendulića" iz Oštarija pod satom vjeronauka posjetili su župnu crkvu Gospe od Čudesa s ciljem da upoznaju Križni put i muku Isusovu putem postavljenih postaja. Dočekao nas i je pozdravio o. Ivan, župnik koji se zajedno pomolio s djecom, a na kraju molitve djeca i vjeroučitelj Josip zajedno su zapjevali pjesmu Isuse volim te.

Svečano uređenu crkvu predstavio je vjeroučitelj i pojasnio mnoge detalje koji su se mogli vidjeti: ljubičasto ruho simbol pokore kroz korizmu, križ oko kojeg su bile trnove šibe i jedna ispletena trnova kruna govori nam da je ovo vrijeme kad se svi prisjećamo što je Isus prošao za naše spasenje. Zatim je svako djete trnovu krunu lagano stavilo na svoju glavu nba što su neki rekli da je to Isusa jako boljelo. Obišli su prekrasne postaje rađene kao reljef u drvu. Istom tehnikom rađen je oltarski triptih koji govori sam za sebe.

Rad je zaključen molitvom, a djeca su bila sretna zbog ovog "izleta" i što su vidjeli svoju crkvu u drugačijem svjetlu. Najjači dojam je ostavila trnova kruna na njihovoj glavi.
Facebook škole
Lista linkova je prazna
 

         

Oglasna ploča
Novo u "literarnom"
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju