preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Nastava  > Vjeronauk
Meditacije

Vjeronaučna olimpijada na razini biskupije

Autor: Josip Anušić, 2. 3. 2009.

Srednja škola u Ogulinu bila je domaćin ovogodišnjeg natjecanja učenika u Vjeronaučnoj olimpijadi na temu: "Franjo Asiški u izgradnji Crkve". Nakon izlučnih natjecanja u školi našu školu predstavljali su: Filip Franjković i Tea Grba 6. raz. i Marko Tunjić 8.raz. iz PŠ Oštarija, te Anamarija Muhar 7. raz. OŠ Josipdol. Naši učenici nakon napetog i uzbudljivog drugog i trećeg kruga natjecanja osvojili su odlično drugo mjesto.

"Kao biskup i kao povjesničar mogu reći da je sv. Franjo jedan od najvećih velikana katoličke Crkve od Isusa do danas. Zajedno s Franjom možemo kliknuti Gospodinu HVALA što smo danas ovdje i da ravnatelj škole radosno nas dočekuje. Mi malo stariji pamtimo nedavna vremena kad je Crkva i crkveno bilo progonjeno na svakom koraku."

Već nakon prvog kruga natjecanja može se reći da je pobjednik bio izvjestan i kod srednješkolaca, ogulinski gimnazijalci, i osnovnoškolaca, učenici O.Š. Senj - P.Š. Krasno. Međutim, natjecateljski žar nije splasnuo i u ostala dva kruga natjecanja gdje su vodeći povećali svoju prednost, a na mjestima od 2. do 5. bilo je nekoliko zamjena i dijeljenja mjesta s istim brojem bodova. Konačni rezultati nakon dva kruga natjecanja u kojima sudjeluju sve ekipe i trećega kruga u kojem sudjeluju samo prvih pet možete vidjeti u listi ispod. Samo prvo osvojeno mjesto u grupi odlazi na državno natjecanje, tj. vjeroučenici iz Krasna predstavljat će ovu biskupiju u kategoriji osnovnih škola, gimnazijalci iz Ogulina predstavljat će srednje škole. Sretno.

Rezultati:

Osnovne škole:
1. O.Š. S.S. Kranjčevića, Senj - Područna škole Krasno - 217 bodova
2. O.Š. Josipdol - 174 boda
3. O.Š. dr. Jure Turića, Gospić - 172 boda
4. O.Š. Luke Perkovića, Brinje - 164 boda
5. O.Š. Eugena Kvaternika, Rakovica - 155 bodova

Natjecanje Vjeronaučna olimpijada specifično je po nekoliko stvari: 1. građa za netjecanje nije usko vezana s onim što se radi na nastavi vjeronauka, već je to svake godine neka prigodna tema: sv. Franjo ove godine, sv. Pavao prošle, pa proroci, hrvatski mučenici ... Ovo je dobro jer se mogu ravnopravno natjecati učenici petih ili šestih razreda zajedno s onima sedmog i osmog. 2. Grupno natjecanje i bodovanje, 'svi za jednog jedan za sve'. Poticanje na timski rad. 3. natjecanje po biskupijskom teritorijalnom ustroju, a ne po županijskom.

 Rješavanje testova je prvi krug natjecanja.

 

 Drugi krug natjecanja je asocijacija na milijunaš, ali ovdje se zove "Mili-junak Isusov". Jako zanimljivo.

Predstojnik katehetskog ureda vlč. Nikola Turkalj dodjeljuje nagrade za našu ekipu.

 
Facebook škole
Lista linkova je prazna
 

         

Oglasna ploča
Novo u "literarnom"
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju