preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

Učenički literarni radovi

Valentinovo

Autor: ANITA Žanić Prebežić, 20. 2. 2017.

Pariška ljubav

 

Pariz! Grad ljubavi. San svake žene. Moj san nije, to svakog čudi. Ja sanjam o šetnji uz potočić, zelenu travu pod nogama i ptice koje lete u zraku. No, moj san se nije ostvario. Završila sam dizajnersku školu i postala jedna od poznatijih dizajnerica. Poslovno sam morala u Pariz te sam se malo zadržala.

Jednog jutra sam krenula po peciva i sudarila sam se s nekim zgodnim dečkom. Pala sam na pod od njegovih snažnih mišića, a bome i od njegova zavodničkog pogleda. Znate kako kažu, obara s nogu! Pa i taj je mene oborio. Zaljubila sam se, ali ga više nikad nisam vidjela. Peciva su ostala na mjestu našeg susreta, a tamo je ostalo i moje srce.

Nisam ga mogla zaboraviti. Mislila sam da ga više nikad neću vidjeti. Došao je dan revije. Odjurila sam kako bih sve mogla pripremiti na vrijeme. Revija je počela i pozorno sam gledala. Krenule su muške kreacije. Moja kreacija je bila na redu. I tada sam ugledala Njega. Bio je model i nosio moju kreaciju. Bila sam presretna. Laganim hodom je klizio po revijskoj pisti. Bila sam presretna jer sam ga ponovo srela. I srce mi je bilo na mjestu. Kao jedna dizajnerica i model izgledali smo savršeno. Možda to nije bio moj susret iz snova, ali izgleda da je „Pariška ljubav“ dovoljna.

Marta Glavurtić, 7a

 

 

PRVO VALENTINOVO

Sve je spremno!Još malo parfema i krećemo. Večeras je naše prvo  Valentinovo. Svi će biti ovdje, svi razredi, cijela škola!!Uzbuđenje u nama raste. Čekamo... Evo čuje se sirena auta. Stigla je Larina mama. Stigle smo!Ulazimo u dvoranu. Svi su već došli. Ema je odmah ugledala ljubav svog života. Uhvatili su se za ruke i otišli plesati. Ostale smo nas tri. Ivana i Lana su ugledale Ivu i Mariju i otišle k njima. Ostala sam sama. Da, dobro ste čuli!! Bila sam jedina cura u školi bez partnera za ples. Ima li gore kada ti je prvo Valentinovo. Prvo!! I ti nemaš s kim plesati. Tužnim pogledom sam pratila korake ostalih plesača.„Laura“ – odjednom sam čula poznati glas, onaj medenim nježni, slatki glas. To je bio onaj glas, koji sam htjela čuti u svakom trenutku, ali sad me zaprepastio. Kada sam opet čula: „Laura“! Polagano sam se okrenula i ugledala Njega. Svoju neosvojivu simpatiju, najljepši dečko u školi stajao je preda mnom. Mislila sam da ću se onesvijestiti. „Laura, jesi li dobro“? – upitao me. Potvrdila sam da jesam. Kad me upitao onu rečenicu o kojoj sam samo mogla sanjati: „Hoćeš li plesati sa mnom?“, nisam ni stigla odgovoriti, a već sam se našla u njegovim moćnim rukama i zavladali smo plesnim podijem.U školi smo se nastavili družiti i provoditi sve više vremena zajedno. Postali smo nerazdvojni par. Naša ljubav nema prepreke i traje. Do kada? To se ne zna, ali ono što je važno da prvo Valentinovo mijenja živote i vrlo je značajno.Što  znači  prvo  Valentinovo za mene? Najbolji događaj u mom životu!!!

Marta Glavurtić, 7a razred

 

              SRETNO VALENTINOVO

Kasnim , imam još samo sat vremena , a nisam ni kosu oprala. Da razjasnim , idem na veceru sa svojim roditeljima gdje ce biti  moja simpatija , to sam saznala od Eme , njoj je rekla petrova sestra. Ah , Petar, ,Petar. Ne znam koliko sam puta ponovila to ime , ali sad sam zbilja kasnila , mama me zvala da sidem pa sam kosu skupila u urednu pundu  , za cudo dobro mi je ispala. Kod nas je obicaj da 14. 2 na Valentinovo , moja obitelj i ja idemo na veceru pošto se ja zovem Valentina , a Petar , jer je njegova mama Valentina. On ne zna da sam zaljubljena u njega , to je dobro  jer veceras , njegov rezervirani stol je tik do našeg i on sjedi preko puta mene , samo ništa ne vidim od tatine glave. Joj tata , rekla sam potiho  , ali me svejedno cuo , reci  , što ti treba ? Dodaj mi sok , slagala sam.  Nakon nekog vremena , kao i  obicno  ,morala sam u toalet , bilo me je malo sram jer sam morala proci  pored  njega. Nigdje drugog puta , uzvrtila sam se i tražila nacin da me ne vidi , ali uzalud , vidio me još i prije , moram u toalet , rekla sam i brzo pojurila do tamo. Kada sam se pogledala u ogledalo bila sam sva rumena , umila sam se i ponovno nanijela šminku , ali to nije ništa promijenilo , nema veze , izgleda kao ruenilo . Dok sam se vracala  , nisam gledala pred sebe i najednom bum!! Osjecala sam  neku toplinu oko srca , bio je to on , Petar! Što sam to ucinila , pomislila sam , sudarili smo se . Ja sam se ispricala  , onako damski  , a on ni manje ni više uzvratio mi je osmjehom , to je bio najsladi  osmjeh u mom životu. Smješkala sam se onako potajno , dok su se moji spremali za odlazak kuci .

Na vecer , taman da cu zapisati u moj dnevnik naslov Najbolji  dan u  životu , stigne mi poruka : ej ! Pa to je on! Kada si otišla , nisam te vidio. Hocu li mu odgovoriti , razmišljala sam dugo i na kraju napisala: otišli smo dok si bio na zahodu . I onako da ništa ne posumnja pitala: zašto pitaš ? Cekala sam i cekala ,  dok mi na mobitel nije stigla poruka : bi li htjela sa mnom sutra na kolac , cekat cu te ispred zgrade ako budeš htjela .A ja ni' pet ni' šest , kao iz topa : naravno , bit ce mi drago! Ne dugo poslije toga opet poruka : sretno Valentinovo.

Natalli Zorkić, 7a
Facebook škole
Lista linkova je prazna
 

         

Oglasna ploča
Novo u "literarnom"
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju