preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

SVJETSKI DAN VODA OBILJEŽEN U TOUNJU

Autor: DRAŽEN VALENTIN, 23. 3. 2018.

Područnu školu „Lucija Capan“ u četvrtak 22. ožujka posjetili su predstavnici Javne ustanove „Natura viva“. Posjet je organiziran kako bismo obilježili Svjetski dan voda, a u sklopu projekta Tajne tounjskog podzemlja koji provodimo. Treći nastavni sat održana je radionica za učenike razredne nastave, a četvrti sat za učenike predmetne nastave.

Djelatnice Natura vive upoznale su nas s ustanovom u kojoj rade. Riječ je o ustanovi koja skrbi o zaštićenim prirodnim bogatstvima Karlovačke županije, među kojima su i spilja Tounjčica te rijeka Mrežnica. Osim toga upoznale su nas s važnosti voda i njihovim očuvanjem od zagađenja. Prikazale su film o vodama našeg kraja te flori i fauni koja na njima obitava.

Naučili smo mnogo zanimljivosti o biljkama i životinjama našeg kraja. Naprimjer, saznali smo da ptica vodenkos može pod vodom provesti pola minute te da se pritom krilima služi kao perajama. A saznali smo i da šišmiši nisu opasne, strašne, krvoločne, već korisne životinje. Oni su pravi mali insekticidi koji mogu pojesti  500 komaraca na dan.

A na kraju posjeta došao je šećer. Naime Darka i Martina, simpatične djelatnice Nature vive, donijele su našim učenicima i neke poklone. Među njima su bile i majice kratkih rukava, tako da su neki naši učenici obogatili ne samo znanje nego i garderobu.

Zahvaljujemo Darki, Martini i drugim djelatnicima Natura vive na spremnosti da posjete našu školu te se nadamo i radujemo daljnjoj suradnji.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju