preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

Vjeronaučna olimpijada u Tounju

Autor: Josip Anušić, Anita Poljak, 2. 2. 2018.

31. siječnja u našoj područnoj školi Lucije Capan u Tounju održana je prva razina natjecanja Vjeronaučna olimpijada. Ovogodišnja tema je ekumenska i pod nazivom "Kršćani na putu dijaloga". Natjecanje je izlučnog tipa i proveli smo ga zajednički, škola Tounj i Oštarije, na jednom mjestu. Iz škole Tounj nastupilo je 9 učenika, a na biskupijsku razinu natjecanja nastup su izborili Lana T., Miroslav P., Emilija V. i Karla P., oni su i ukupni današnji pobjednici, izvrsno su se pripremili pod mentorstvom mlade vjeroučiteljice Inke koja je i sama kao učenica 5 puta bila u ekipi koja je osvajala prvo mjesto u biskupiji, moglo bi se reći da je red da ga sada osvoji kao učiteljica.  Školu Oštarije na biskupijskoj razini natjecanja predstavljat će Jana B., Lana J., Ivana T. i Viktoria P. I jednoj i drugoj ekipi želimo puno uspjeha u nastavku natjecanja.

Na izlučnom natjecanju našu školu predstavljalo je 8 učenika, i od njih gore navedenih četvero osvojili su najviše bodova na testiranju i od sada nastupaju kao jedna ekipa koja će predstavljati školu Oštarije.

 

Tounj i Oštarije dva su susjedna mjesta poznata po starim i osebujnim mostovima. Nakon obaveznog natjecateljskog dijela, naša oštarska ekipa, uputila se pod most u Tounju. Utvrdili smo da je naš most duži, a tounjski duplo viši. Naš ima 12 otvora, a njihov na oba kata ima 6. Tounjski je lijepo ukrašen poprsjima rimskih vojnika, a što je najvažnije ispod njega uvijek teče rijeka, što u Oštarijama nije slučaj, nažalost. Još uvijek su vidljivi brana, ustave i temelji mlinice.

Iza toga nakon tolikih umnih napora morali smo se okrijepiti vrućom čokoladom ili čajem.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju